Kurutarak Değil Dondurarak Evde Sucuk Yapımı
Maalesef market raflarındaki sucuklarda bir sürü katkı maddesi mevcut. En basitinden raf ömrünün uzaması için koruyucu madde olmak zorunda.
Alıp da yenecek durumda değil maalesef ki bir çok hazır gıda gibi. Bunun çaresi de sucuğu evde hazırlamak...
Evet ev sucuğu hazır sucuklar kadar düzgün ve kolay dilimlenmiyor. Buzluk bölümünde muhafaza edilmesi gerekiyor. Fakat içinde ne olduğunu bileyim, doğal olsun, katkısız olsun diyenlerdenseniz bu tarif işinize yarayacaktır.
Lezzeti yerinde, midenize dokunmayan şahane sucuk yapımı için;
MALZEMELER:
[emoji419]1 kilo orta yağlı çifte çekilmiş kıyma
[emoji419]10 diş sarımsak
[emoji419]Sucuk baharatı( 7 türlü baharat gibi farklı isimleri olsada aktardan bu şekilde alabilirsiniz)
[emoji419]İsteğe bağlı ekstra pul biber, yenibahar koyabilirsiniz..
[emoji419]Sarmak için streç film yada buzluk poşeti..
YAPILIŞI:
[emoji625]Bütün malzemeleri iyice yoğurun.
[emoji625]Bir gece buzdolabında dinlendirin.
[emoji625]Sonra istediğiniz şekli vererek streç filme yada buzluk poşetini keserek sarın.
[emoji625]İki ucunu şeker paketi gibi kıvırıp bağlayın.
Kolay bir işlem.
[emoji625]Bir kutunun içine koyup buzluğa koyun.
[emoji625]Sucuğunuz hazır..
NOT:
[emoji419]Kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp tırtıklı bir bıçakla dilimleyin.
[emoji419]Eğer fazla bekletirseniz yumuşar ve dilimlerken dağılır.
[emoji419]1-2 dakikalık bekleme süresi yeterli...
[emoji419]Elde yapılmış, katkısız kimyasız harika bir sucuk yapımı...
[emoji419]1 kilo kıymayla canınız istedikçe yapabilirsiniz..
Bizde market sucuğu istemiyorlar artık..
Tarif bizden denemesi sizden..
Sağlıkla efenim [emoji324]