Konu Başlıkları: Bir ömür gibi ramazan...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mayıs 2019, 15:23   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1332
Beğenildi:12785
Beğendi:9394
Takdirleri:29400
Takdir Et:

Sükutunuzu ne güzel bozdunuz sayın Sükut yazarım
Ne güzel ifade ettin bir ömür gibi Ramazanı. Güzel gören güzel düşünen yüreğine sağlık. Ramazan'a en çok bu düşünce yakışıyor.

Bir ömre bedel Ramazan'ın aile üzerindeki tıksımlı etkisini çok seviyorum.
Dışarda her ramazan yeyip içenlerin sayısı artmasına rağmen, orucunu sabırla, aşkla tutan delikanlı ve genç kızlarımızın sabrı öğrenen halleri.
"Kuranı kendine okumak ne demek" sorusunun cevabını en güzel yaşında meal hatmi yaparak öğrenmeleri..
Ramazanımızda başımızdan aşağı din ve siyaset boca edenleri ısırgan dili, iftiracı üslubu hiç bırakmayan alimleri bir kenara bırakıp aile içine çekilip küçük alanda büyük işler yapmak...

Ne yaparsak yapalım Kuranla ilişkimiz bu ayda daha çok artıyor. Kuran güzelleştriyor bulaştığı herkesi..Ya da isteyeni..

Dışarıyla ilişkimiz okul eksenli sayın yazarım. Ne oluyor ne bitiyor iftar sonrası bilemiyorum. Hafta sonu dışarıya bi kafa uzattım. Aman sessiz olalım oruç tutmayanlar rahatsız olmasın dedim

Herkes içinde bulunduğu şartları biraz zorlayıp, kendiyle hesabını, etrafıyla ilişkisini gözden geçirip bir adım ileri götürerek Ramazanlaşsın...Dağıttığı kumanya ve koliler, aldığı gönüller Ramazan sonrasınada bulaşsın.

Ramazan geldi..Namaza başladım. İçki içmedim. Bayram namazından sonra görev bitti..Namaza paydos. İçkiye kaldığı yerden devam gibi olmasın amellerimiz. Sürekiliğinin yollarını arayalım.
Bu Ramazan yaptığımız bir güzelliğin, bize kattığı bir değeri sonrasına da taşımaya çalışalım...

Dün bir
Bugün iki..
Derken..Ramazanda bitiyor.
Ömrümüz de bitiyor çünki. .

Ves selam...

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~