Fıstıklı Burma Kadayıf
Gaziantep’in muhteşem yöresel tatlarından olan Fıstıklı Burma Kadayıf tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu lezzetli tatlıyı kendiniz evinizde kolayca yapabilirsiniz. Tarifimizi uygulayın yeter.
Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg taze kadayıf,
350 gr Antep fıstığı,
2 su bardağı sadeyağ.
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
Birkaç damla limon.
Fıstıklı Burma Kadayıf Yapılışı
Taze kadayıfı elimizle uzun bir şekilde açalım ve arasına fıstık yayalım. Kadayıfı burarak şekillendirelim.
Sadeyağ ile tepsiyi yağlayalım. Burma kadayıfları tepsinin ortasından itibaren resimdeki gibi dizelim.
Orta hararetli ocak üzerinde tepsiyi çevirerek kadayıfları kızartalım.
Burma kadayıfların bir yüzü kızardıktan sonra tepsideki yağı bir kaba süzelim ve kadayıfı ters yüz edelim.
Yağı tekrar tepsiye dökelim. Burma kadayıf tatlısının öbür yüzünü de güzelce kızartalım.
Şerbetini hazırlamak için; suyu, şekeri ve limon suyunu bir tencerede kaynatalım.
Burma kadayıf sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirelim.
Burma kadayıf tatlımız soğuduktan sonra servise hazır.
NOT: Sadeyağ, tereyağının arındırılmasıyla elde edilir, marketlerde bulabilirsiniz. Bulamazsanız, 1 kilo tereyağını en kısık ateşte yavaş yavaş ısıtıp kaynatıyoruz, tereyağ kaynadıkça ortaya çıkan köpüğü başka bir kaba aktarıyoruz. 2 saate yakın süren bu işlemde, en son kalan sade yağ bizim arındırılmış yağımız oluyor. Kendiniz evde bunu yapabilirsiniz