Gül Şerbeti Yapımı (Taze Gül Yapraklarıyla)
Mis kokulu güller her yerde bulunmasada bulduğunuz zaman mutlaka deneyin bu gül konsantresi tarifini..
Rengi aynı bu güzellikte oluyor...
İkramı hoş...Görüntüsü göz alıcı...Tadı ferah..Kokusu mis gibi bir gül şerbeti...
Şifa olsun...
Bol fotoğraflı bu tarif için;
Malzemeler:
500 gr. kokulu gül yaprağı (kırmızı & pembe karışık)
1,5 türk kahvesi fincanı limon tuzu
4-5 litre su
Renk aldıktan sonra:
1 su bardağı gül suyuna 3 su bardağı su
damak tadına göre şeker
Yapılışı:
1. Gül yapraklarını ayıklayıp temizleyin.
2. Beyaz kısımlarını elinizle ya da makas yardımıyla ayıklayın.
3. 2-3 su yıkayın ve süzülmeye bırakın.
4. Limon tuzunu bir miktar içme suyunda eritin.
5. Süzülen yaprakları varsa 5 litrelik cam kavanoza alın, yoksa farklı kavanozlara paylaştırın. Üstüne erittiğiniz limon tuzunu ekleyin.
6. Şişe doluncaya kadar üzerine su ekleyin ve kapağını kapatın.
7. Güneş gören bir yerde 10 gün, gölgede ise 15 gün kadar su, gülün rengi ve kokusunu alıncaya kadar bekletin.
8. Gül yapraklarını süzgeç yardımıyla süzün.
9.1 ölçü gül suyuna 3 ölçü su ekleyin. Şeker ilave ederek karıştırın ve soğutun.
10. Soğuk servis ediniz...
[emoji257][emoji257][emoji257][emoji257][emoji257][emoji257][emoji257]