Kıbrıs Tatlısı /medineweb mutfağı
Malzemeler
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kırılmış ceviz
Şerbeti için
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Kreması için;
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
Yapılışı
Önce şerbet hazırlanır. Soğuk dökülmesi gerekir.
Şeker ve su kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk bekletilir.
Ocaktan alınır vanilyası koyulur ve soğumaya bırakılır.
Kreması için tüm malzemeler ocağa alınır sürekli karıştırılarak pişirilir.
Soğumaya alınır ve krem şanti eklenir.
Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpılır. Sıvıyağ eklenir.
Galeta unu, Hindistan cevizi kabartma tozu eklenir çırpılır ve ceviz eklenir yağlanmış borcama dökülür ve 180 derecede ısınmış fırına verilir 30 dk pişirilir
Piştikten sonra hemen soğuk şerbeti dökülür ve soğumaya bırakılır.
Üzerine soğumuş kreması dökülür.
Ve en üstüne Hindistan cevizi serpilir.
Dolapta 2- 3 saat bekletilir. Afiyet olsun...