09 Ocak 2020, 23:13
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 20319 Üyelik T.:
18 Eylül 2012 Arkadaşları:21 Cinsiyet:Byn Yaş:36 Mesaj:
603 Konular:
44 Beğenildi:177 Beğendi:199 Takdirleri:1717 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | İrmik helvası İrmik helvası Malzemeler
4 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. irmik
100 gr. dolmalık fıstık
1 bardak şeker
ŞURUBU İÇİN
2,5 bardak süt ya da su
1 bardak şeker
Önce şurubu hazırlayın.Bunun için bir tencerede şeker ve sütü orta ateşte 4-5 dakika kaynatın.Tencereyi ateşten alın tereyağını bir tencerede eritin. Yağ kızınca irmik ve fıstığı ilave edin. Ateşi iyice kısın Bir kevgirle sürekli karıştırarak fıstıklar pembeleşip irmik kehribar rengini alıncaya kadar kavurun.Surubu bir taşım kaynatıp kaynar olarak helvaya katın. Bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Çok ağır bir ateşte irmik şurubu çekinceye kadar yaklaşık 10/15 dakika pişirin Üzerine 150 gr. şekeri serpin bir kere daha karıştırın ateşi kapatıp helvayı 15 dakika demlendirin. Demlenmiş irmik helvasını ılık olarak servis edin.. .
__________________
💛💙
|
| |