Soru 1: Neden internet tabanlı ortamlarda bir sınav uygulanıyor?
Cevap 1: Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) COVID-19 salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi kararı gereği; virüs nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları önleme amacıyla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2019-2020 öğretim yılı bahar dönemi ara sınavının internet ortamında yapılması karan alınmıştır.
Soru 2: Sınava nasıl katılabilirim?
Cevap 2:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresindeki “Açıköğretim Sistemi Sınav Girişi” linki tıklanarak sınava giriş yapılabilir.
Soru 3: Sınava nereden katılabilirim?
Cevap 3: Sınava internet erişimi olan bilgisayar, akıllı cep telefonu, diz üstü bilgisayar vb. cihazlar ile istediğiniz yerden katılabilirsiniz.
Soru 4: Sınava ne zaman katılabilirim?
Cevap 4: Sınava 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında dilediğiniz zaman girebilirsiniz.
Soru 5: İnternet bağlantısı olan bilgisayar, cep telefonu vb. sahip değilsem ne yapmalıyım?
Cevap 5: 6-7-8 Nisan tarihlerinde 0 850 200 4610 numaralı çağrı merkezimizi arayarak istediğiniz büromuzda sınava girmek için randevu alabilirsiniz.
Soru 6: Tüm derslerimin sınavlarına aynı anda girmek zorunda mıyım?
Cevap 6: Hayır. Karşınıza çıkan menüde aldığınız dersler yer almaktadır. Bu derslerden hangisini seçerseniz onun sınavına başlarsınız. Kalan derslerinizin sınavlarına 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında, istediğiniz günlerde girmeniz mümkündür.
Soru 7: Sınav süresi ne kadar?
Cevap 7: Her bir dersin sınavı 20 sorudan oluşmaktadır ve sınav süresi 30 dakikadır.
Soru 8: Bir günde en fazla kaç dersin sınavına girebilirim?
Cevap 8: Bu konuda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
Soru 9: Sınav esnasında internet/elektrik kesintisi vb. çeşitli problemler yaşanırsa ne olacak?
Cevap 9: Bu aksaklık yaşandığı esnada hangi soruda kaldıysanız ve ne kadar süreniz kaldıysa sisteme tekrar giriş yaptığınızda kaldığınız yerden, kalan süreniz ile devam edebilirsiniz.
Soru 10: Bir soru için mutlaka 1,5 dakika ayırmak zorunda mıyım?
Cevap 10: Hayır. Ders için verilen 30 dakikalık süreyi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Soru 11: Cevapladığım şıkkı değiştirebilir miyim?
Cevap 11: Sorularınızın cevaplarını onaylamadan önce işaretlediğiniz şıkta değişiklik yapabilirsiniz.
Soru 12: Boş bıraktığım soruya geri dönebilir miyim?
Cevap 12: Hayır. Bunun nedeni sınav güvenliğidir.
Soru 13: Randevu aldığım büroda Covid-19 için gerekli tedbirler alındı mı?
Cevap 13: Tekil olarak içeri alınacağınız bürolarımızda büroya giriş esnasında sizlere dezenfektan, eldiven ve maske verilecek ve sınav görevlimiz sizlere yardımcı olacaktır.
Soru 14: Randevu aldığım dersin sınavına gitmezsem ne olur?
Cevap 14: Randevu alıp sınavına katılmadığınız ders için büroda sınava girme hakkını kaybetmiş olursunuz.
Soru 15: Refakat ihtiyacı olan engelli bir öğrenciyim, ne yapmalıyım?
Cevap 15: AOS Destek ekibimiz bu durumdaki öğrencilerimizi tek tek telefonla arayacaklar ve talep etmeleri durumunda öğrencilerimizin konutlarında sınav sırasında kendilerine refakat edeceklerdir.
Soru 16: Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü öğrencilerimizin sınavları nasıl yapılacaktır?
Cevap 16: Cezaevlerinde internet ve diğer ekipmanların kullanımı söz konusu olmadığından bu öğrencilerimizin sınavları ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir.