Haşhaş Tatlısı /
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı öğütülmemiş kuru siyah haşhaş
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1su bardağı un
1 kabartma tozu
2 su bardağı şeker
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Üzeri için:
1 paket kremşanti
Yeteri kadar süt (krem şanti paketinde belirtilen kadar)
Yapılışı
3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri mikserde iyice çırpın su bardağı yağı ilave edip devam edin, sonra sırasıyla 1su bardağı öğütülmemiş kuru
siyah haşhaşı ekleyin sonra 1 su bardağı irmiği ve en son 1 su bardağı unu ekleyip 1 kabartma tozunu
katıp iyice çırpın hamur katı olacaktır sonrasında kaşıkla çırpmaya devam edebilirsiniz. Orta boy tepsiye dökün ve fırına verin. Kek gibi pişirin o pişerken bir yandan 3 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su ile şerbetini hazırlayın ve 1 paket krem şantiyi sütle hazırlayın. Keki piştikten sonra sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra hazırlamış olduğunuz krem şantiyi üzerine yayın ve süs olarak biraz haşhaş serpin. Kek gibi dilimleyin ve 10dkka buzdolabına koyun sonra servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun