İçi Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri /
Malzemeler
2 buçuk su bardağı süt
1 paket un (1 kg)
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Ara katlarına sürmek için:
200 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle hamur teknemize unumuzu koyuyoruz ortasına çukur yapıp sütümüzü ve tuzumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında elle yapışmayan bi hamur yoğuruyoruz. (isterseniz hamuru akşamdan yoğurup sabah yapın ister sabah hamuru yoğurup akşam çayı için yapın).
Bir kapta tereyağı ve yağı eritin.
Hamuru toplam 8 eşit parçaya bölüp beze haline getirin.
İlk yaptığınız bezeyi unlayıp bir küçük yuvka büyüklüğünde açın.
Üstünü yağlayıp bir kenara koyun beklesin.
İkinci bezeyi de aynı şekilde açıp üstünü yağlayın ve katmer şeklinde katlayın.
Katmer şeklinde katlanmış hamuru alın ve ilk açıp yağladığımız hamurun tam ortasına yerleştirin ve alttaki yufkayı da katmer şeklinde katlayın.
Katlanmış iki yufkadan oluşan tek katmeri dinlenmesi için bir kenara alıp üstünü kapatıyoruz.
Geri kalan 6 bezeyi de ilk yaptığımız şekilde yapıp toplamda 4 tane katmer elde ediyoruz.
İlk yaptığımız ikili yufkadan oluşan katmeri alıp arkalı önlü unlayıp tepsimizin büyüklüğünde açın ve karşılıklı iki tarafını kapatıp ters çevirin ve tepsiye koyun.
Daha sonra üstüne keskin bir bıçakla çizikler atın.
İki katmeri bir tepsiye koyun üzerine yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..