Haftanın Konusu ZAMLAR
Geçmişde forumumuzun rutini haline gelen "haftanın konusu" nu güncelleyelim haftanın ortasına geldik ama bu haftalık böyle olsun. Bu haftaki konumuz başlıkdanda anlayacağınız sürekli gelen zamlar e -ticaret sitelerinde eski siparişlerimi tekrar sipariş vermek istediğimde karşılaştığım sinir bozucu durum. olayın tanımını bu şekilde.
bir ay önce alınan 100 tl'lik elektronik eşya 120 tl olmuş, ona da döviz arttı diye fiyatı arttı diyoruz. bariz yerli üretim olan ürünlerde de sürekli bir fiyat artışı var. onların üretimi de dolaylı olarak dövize bağlı o da tamam. ama sürekli mi fiyat artışı olur? Nasıl bir ekonomi anlayamadım maaşlara yılda bir kez zam gelirken herşeye sürekli zam! Memursanız yine şanslı sayılırsınız, serbest ticaret yapıyorsanız o gün yövmiyenizi toparladı iseniz ne mutlu hiç sifrah yapmadan eve dönen çok, yurdun en ucuz marketlerinden olan bim lerde bile her gittiğimde farklı fiyatlarla karşılaşıyorum, bazen fiyat aynı ama gramaj düşmüş halk o kdr bunalmışki sesini duyurmak için Twitter da başlık açmışlar #gidicisiniz diye ne oldu da alt üst oldu dengeler
enflasyonun %10'larda olduğunu söyleyenler kendi yaptığı alışverişlerin geçmişine bakması yeterli, ne kadar saçma bir ortamda parasının çarçur olduğunu görmesi için.
Sizin fikirleriniz nelerdir