17 Mart 2021, 22:39
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj:
10.767 Konular:
697 Beğenildi:8595 Beğendi:10235 Takdirleri:28131 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Tepsi Dolusu Rulo Katmer Poğaça Tepsi Dolusu Rulo Katmer Poğaça Malzemeler
İç Harcı için;
200g lor peynir
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım bağ maydanoz
Hamuru için;
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6-7 su bardağı un
Üzeri için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı
Uygun bir karıştırma kabına lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğradığımız maydanozu alarak karıştıralım.
Hamuru için yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker, instant maya, tuz ve sıvı yağı ekleyerek karıştıralım.
Unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Hamurumuz koyulaşmaya başladığında elimizle yoğurmaya başlayalım. Bir taraftan da un ilave etmeye devam edelim. Elde ettiğimiz hamurun ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmasını sağlayalım.
Hamurumuz hazır olduktan sonra üzerini streçleyip temiz bir bez ile örtelim ve yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Hamuru açarken üzerine sürmek için sıvı yağın içerisine kırmızı toz biber ekleyerek karıştıralım.
Hamurumuz yeterince dinlendikten sonra üzerini açıp tezgaha alalım, elimizle yoğurarak toparlayalım.
Ardından hamurumuzu 6 eşit parçaya bölelim. Her parçayı beze haline getirelim ve bezelerimizi bir tabağa yerleştirelim.
Bezelerimizin üzerine hazırladığımız toz biberli sostan 1’er tatlı kaşığı dökelim, elimizle güzelce yayalım.
Bezelerimizin üzerini streçleyelim ve 10 dakika daha dinlenmeye bırakalım.
Sürenin sonunda bezelerimizden bir tanesini tezgah üzerine alalım, elimizle bastırarak hamurumuzu açmaya başlayalım. Ara ara hazırladığımız yağa elimizi batırmayı unutmayalım.
Hamurumuz istediğimiz kalınlığa gelene kadar bastırarak ve kenarlarından çekerek açmaya devam edelim.
İstediğimiz gibi incelip açılan hamurumuzun üzerine elimizle biraz daha yağdan sürelim, hamuru önce sağından sonra solundan içe katlayarak tekrar yağ sürelim.
Tekrar yağdan sürüp altını ve üstünü de ortaya katlayalım. Sonrasında elimizle yağlayalım. Hamurumuzu bir kenarda beklemeye bırakalım.
Diğer bezelerimize de aynı işlemleri uygulayıp genişleterek katlayalım.
Hamurlarımızı katladıktan sonra tekrar tezgaha alalım ve elimizle yağlayıp bastırarak dikdörtgen şeklinde açalım.
Peynirleri koyduğumuz kenardan başlayalım ve hamurumuzu rulo şeklinde saralım. Hazırladığımız poğaçayı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. Tüm hamurumuz bitene kadar şekillendirmeye devam edelim.
Üzerine sürmek için bir kase içerisine hazırladığımız sostan bir kaşık alalım ve üzerine yumurta sarısı ekleyerek çırpalım. Bir fırça yardımı ile tepsideki tüm poğaçalarımızın üzerine sürelim.
Son olarak poğaçalarımızın üzerine susam serpelim ve bıçak yardımı ile rulo şeklinde keselim.
Hazırladığımız poğaçalarımızı önceden ısıttığımız 180°C fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Pişen katmer poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |