Konu Başlıkları: 90 Gün'e 90 Dua Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2021, 16:54   Mesaj No:55

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.629
Konular: 1302
Beğenildi:12320
Beğendi:9171
Takdirleri:28084
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

37.GÜN

AYET

Enam 19. وَاُو۫حِيَ اِلَيَّ هٰذَا الْقُرْاٰنُ لِاُنْذِرَكُمْ بِه۪ وَمَنْ بَلَغَۜ Bu Kur'an bana, hem sizi hem de ulaştığı herkesi onunla uyarmam için vahyedildi.



İLAHİYATÇILARA VE HERKESE KURAN REÇETESİ/Mehmet Okuyan

Güne başlarken lütfen şöyle başlayın; BU KURAN BENİM NEYİM OLUR? Bu şu demktir; Ben bu kitabı günün 24 saatinde hayatımın neresine katacağım neresine katmayacağım demektir. Sonra yatarkende bir Z raporu al; ''Bugün Kuran benim neyim oldu?'' DİYE BİR SOR KENDİNE. mÜMKÜNSE BİR ÇETELE TUT. ''Şu işe karıştırdım bu işe karıştırmadım, ona yaradı buna yaramadı,,şu işlerde aklımdan dahi geçmedi'' de 10 gün bunu yapın 11. gün Kuranın hayatınızın her tarafına girecek prensipler içerdiğini göreceksiniz.

Kuran hayatın her alanına dair doğrudan veya dolaylı olarak göndermeler yapan bir kitaptır..

Hangi işini hangi ayetle buluşturduğuna dikkat edeceksin.

Tilavet Kuranı sadece seslendirmek demek değildir. Kuranın izini takip etmek,Kuranın yörüngesinde olmak demektir. Hngi işinde olursa olsun Kuranla buluşturmak demektir.Yunus 61 . ayet Kuranın hayatın hiçbir alanını ıskalamdığını bize öğreten nefis bir ayettir.

Onun için güne başlarken; Kuran benim neyim olur? sorusuyla başlayıp, Yatrkende; Kuran benim neyim oldu? muhasebesini yapacağız..
Bunun için Kuranı Haytın neresine koyayım diyorsanız Kitabullahın kapağını açacaksınız. Kuran zaten yücedir. Okuyup anlaman için seni yüceltmek için gelmiştir...
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla