07 Nisan 2021, 23:18
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj:
10.759 Konular:
697 Beğenildi:8588 Beğendi:10215 Takdirleri:28065 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Hazır Yufkadan El Açması Hazır Yufkadan El Açması Malzemeler
6 adet yufka
İç harcı için;
1 kg ıspanak
3 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 silme yemek kaşığı tuz (azaltabilirisiniz)
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yufka için;
Sıvı yağ
Un
Böreğin üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Yapılışı;
Öncelikle ıspanağımızı güzelce yıkayıp doğradıktan sonra yarım saat sirkeli suda bekletelim.
Ispanağımız hazır olduktan sonra tuzu ekleyip elimizle ovalım.
Ovma işleminden sonra yumurta ,baharatlar, yağ ve minik küp küp doğranmış soğanı ekleyip karıştıralım.
İç harcımız hazır olduktan sonra yufkamızı düz bir zemine serelim.
Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim .
Yufkanın her yerine gelecek şekilde üzerine elimizle (1 yemek kaşığı kadar) un serpelim ve ıspanak harcımızı yufkaya serpelim.
Daha sonra yufkayı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
Tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayalım.
Ve üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |