Bütün Bildiklerinizi Unutturan Enfes Kurabiye
Malzemeler
250 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
1 vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 3 buçuk su bardağı un (Un miktarı unun yoğunluğuna göre değişebilir)
Arası için
Reçel ( ben böğürtlenli kullandım ama siz istediğinizi kullanabilirsiniz)
Kenarlarını süslemek için
Hindistan cevizi
Yapılışı;
Öncelikle margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, vanilin, kabartma tozu ve nişastayı kabın içerisine alp iyice karıştıralım ve azar azar un ilave edip yumuşak bi hamur elde edelim.
Hamurdan yumurta sarısı büyüklüğünde minik parçalar alıp yuvarlanıp yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tesisinin içine dizelim.
Bir çatal yardımı ile hamurların üzerine bastırıp şekil verelim ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12 13 dk pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkmış veya tamamen soğumuşta olabilir iki kurabiye arasına reçel sürüp kenarlarını hindistan cevizine bulayıp döndürelim.
Bütün kurabiyeleri bu şekilde hazırlayıp servis edelim. Gerçekten hazırları aratmayan bir kurabiye mutlaka ama mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.