Sudurum kabrim olmuş ağlıyorum kabrime. Ölmüş gibi. Yaşamıyor gibi. Atmıyor gibi. Hüsranda gibi. Geri dönüşlerin. Kaç kere daha... Arkasını dönen, yalan söyleyen! Canlan! Şimşekler yetmiyor mu kalbini attırmaya? Secdeler ettirmeye? Dirilsene! Uyansana! Koşsana soluk soluğa! Atılsana! Önüne ne çıkarsa çıksın kim çıkarsa çıksın! "Ama" diyerek sıratel müstakim den ayrılmasana! Allah'a koşuyorsun sen ne diye arkana bakar durursun koşsana, çatlarcasına! Utanmıyor musun kendinden. Her nefesinden. Ramazanlar aşkına Serkan kul olsana. Bütün melaikat önünde secde etmiş babanın, emrine vermiş dünyayı ayı ve güneşi, "Kulum!" demiş "Kulum!" demiş! Uyansana! Ölmeden evvel bir kere de O'nun için ölsene! Her şeye gönül verdin bir kere de O'na ait olan gönlü O'na versene. Yangınlar çıkan kalbinde bir mum olsun Güneş'i bile bizim uğrumuza yakan için yaksana. Tırman, tırmala, yırt, yırtıl, yan ışıl. Zikret. Tesbih et. Tesbih et. Tesbihte kaybol. Kuvvet yok ancak Allah! Dinle... Lütfen bir kere olsun tâbi ol ve dinle. Sen dinlemeyince sanmaki her şey susuyor. Sen görmeyince sanmaki hiçbir şey yok. Aç gözlerini. Toprağa bak. Göğe bak. Tevbe. Sana geri döndüm rahmetinle sar beni. Affet. Sensin latif ve güldüren ve ağlatan. Sensin kâdiri mutlak!
|