HDP İzmir Binasına Silahlı Saldırı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne saldırı düzenleyen O.G. isimli bir erkek, binayı ateşe verdi.
Saldırıda hayatını kaybeden HDP çalışanı Deniz Poyraz'ın ailesinin binaya girişine polis engel oldu. Annesi "Kızımı sebepsiz yere öldürdüler" dedi.
İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada da Poyraz'ın öldürüldüğü bilgisi doğrulandı Şöyle denildi:
"İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür."
Saldırganın ilk ifadesi
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan saldırgan, ilk ifadesinde “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” iddiasında bulundu.
Bu şerefsizlerle aynı havayı solumak ne ağır imtihan.
Ruhsatlı silahiyla boy boy fotoları olan namussuz bir faşist.
Ekmek parası için annesinin yerine temizliğe gelmiş zeytin-ekmeği masada kalmış masum biri.
Daha büyük katliam planladığını da söylemiş şerefsiz.
Yemin ediyorum etimizle kemigimizle yaşamaktan tiksindigimiz zamanlar. Allah rahmet eylesin. Anne babasına sabırlar versin.
Faşizmin terörizmin Kürdü türkü yok. Hepsine lanet gelsin.