Karnabahardan Köfte Olur mu Demeyin.
4 büyüklerden kıyma Şampiyonlar liginde. Karnabahar ise küme düşmekten son anda kurtulup süper lige yükseldi [emoji28]
Karnabahar sahada bizde mutfakta yer açalım dedik [emoji1]
Kulaktan dolma sahip olduğum şu futbol terimlerini umarım doğru yerlerde kullanmışımdir[emoji1][emoji28]
Gelelim tarife:
1 küçük karnabahar
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı un
Robotta çekilmiş ekmek içi veya galeta unu
[emoji419][emoji419]Yapılışı:
[emoji419]Karnabahar parçalanıp yumuşayana kadar haşlanır.
Süzülmesi için süzgeç içine alınır.
[emoji419]Ilınan karnabaharların suyu var ise elinizle sıktırılıp kaba alınır.
[emoji419]Zaten ezilmiş olacaklar. Çatal, ezici yada elle iyice ezilir.
[emoji419]İçine soğan rendelenir. Suyu sıkılır.
[emoji419]Maydanoz, dereotu kıyılır.
[emoji419] Galeta unu da kullanılabilir ;)
[emoji419]Kıvam ayarlayana dek ekmek içi eklenir ;)
[emoji419]Hazır olan harç biraz dinlendirilir.
[emoji419]Dinlendirecekseniz çokta katı yapmayın bekledikçe de kendini çeker ;)
[emoji419]Sonrasında köfteler yapılıp yağda arkalı önlü orta ateşte kızartılır.
[emoji419]Tamamen nar gibi iki tarafı da kızarmadan almayın ve çevirmeyin [emoji39]
[emoji419]Harcı dolapta dinlendirmeden hemen hazır edip kaşıkla düzleyerek de kızartabilirsiniz [emoji39]
Ben havucta koydum. Size kalmış.