Konu Başlıkları: İnsan ve Ayırt Edici Özelliği
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Aralık 2021, 09:10   Mesaj No:6

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Konular: 502
Beğenildi:3928
Beğendi:4630
Takdirleri:27134
Takdir Et:

Bana herşeyi de aynen deme sayın başedtim

Allah azze celle yaratırken yer yüzünün halifesi,şerefli kıldık der. en üstünlerin günahlardan korunanlar olduğunu söyler.en güzel biçimde yarattık,şekil verdik der.bununla beraber çoğu yerde zaaflarindanda bahseder.zaaflarıyla-ehliyetleriyle diger canlılar gibi en güzel biçimde yaratılmış. Farklı kılan aklını kullanıp bu zaaflarını ehliyete çevirmesi, Allah ve insanlar önünde değerli hale gelmesi.yoksa

insan ruhen ve fiziken en mükemmel bir donanımda yaratılmıştır. Ne çirkin işler yaparsa yapsın yaratılışındaki mükemmellik değişmiyor, ama bu donanımını Yüce Yaratıcıya bağlı kalarak korumalı ve onu en mükemmele taşımalıdır. Bunun için de O’nun ölçüleri doğrultusunda bir hayatın adamı olmalıdır. Bu insan için zor ve yaşanamaz değildir. O, isterse bu sınavı başararak değerine değer katabilir, hem Yüce Allah katındaki değerini artırabilir, hem de diğer varlıklar yanındaki saygınlığını artırabilir, konumunu güçlendirebilir.

Hayvandan daha aşağı seviyeside olan insan bu bakimdanda diğer canlılardan ayrılır. Yaratılış gayesini çözemediğinde aşağılık hale geldiğinde degersizleşiyor, hayvan, taş toprak bile yanında en şerefli hale geliyor.
Aklını kullnmadikatn sonra ne farkı kalıyor diğer canlılardan. Hayvanlar sadece kendilerini koruma,barınma,avlanma üzerine akıllılar,sabırlılar. Yaptıkları hareketlerin önünü sonunu hesap edemezler diye düşünüyorum. Atmayayim şimdi sonuç olarak hayvandaki akılla bizden istenen ve bizi Allaha karşı dünyaya diğer canlılara karşı sorumlu kılan akıl farklı.hayvanın bitkinin bize karşı ne sorumlulugu var?