Anne Eli Değmiş Yemek Tarifleri
Selam aleyküm mutfak sever medineweb ailesi
Mutfaklarin yangın yerine döndüğü zamanlarda; israftan korkan, tasarrufu önceleyen, o yokmuş bu yokmuş diye sizlanmayan, eldeki evdekiyle doyurucu, yarına da yetecek, komşuya da verecek şekilde bereketli yemekler çıkaran annelerimizin tariflerine dönelim.
O anneler ki; yarım kilo kiymadan azicik koyup sulu yemek, soğanını bol tutup hamur işi, ekmeği fazla koyup köfte yapmayı beceren şeflerdi.Her zamana her çağa uygun anne tariflerini koyalım tencereye. Hem ekonomik hem lezzetli hem doyurucu hem bereketli..
Çocukluğuma gittiğim, çocuklarımın da çok sevdigi eminim sizinde sevdiğiniz bir tarif:
KIYMALI yada ETLİ PATATES YEMEĞİ👌
Malzemeler:
4 adet büyük boy patates
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yeşil biber
150 gr kıyma veya et
2 adet domates ya da 5 çorba kaşığı yazdan hazırlanmış doğranmış konserve domates
1 tatlı kaşığı biber salçası, domates salçası
Pul biber, karabiber, kekik
Sıcak su
Tuz
Yapılışı
Patatesler kabukları soyulup kuşbaşı doğranır.
Tencere sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanlar alınarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domates ve salça eklenir 3 dk daha kısık ateşte kavrulur.
İnce doğranmış biber eklenip 2 dk daha kavrulup kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Patatesler eklenir.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz baharatlar eklenir.
Kapağı kapatılıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Çok sulu olmamalı. Kıvamlı, ekmek bandırilacak kivamda olmalı👌