Fırında Sebzeli Et Yemeği Tarifi
Malzemeler
1 kilo kuşbaşı dana eti
2 adet havuç
1,5 su bardağı bezelye
3 adet patates
2 adet soğan
Tuz
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Pulbiber
Karabiber
1.5 su bardağı et suyu
Yapılışı;
Etimizi düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirelim.
Daha sonra bütün sebzeleri aynı boyutta doğrayalım, etimizi süzüp tepsiye alalım diğer sebzeleride ekleyelim.
Ayrı bir kasede 1,5 su bardağı kadar kalan et suyu, salça, baharat, tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım ve sebzelerin üzerine döküp, tekrar harmanlayalım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim sebzeler pişene kadar fırında tutalım, daha sonra servis edelim deneyecek olanlara kolay gelsin ve ..
Afiyet olsun