Kabak Seninle Ne Yapsam?))
Pazardan kabak alacağım tuttu. Herkesin yemesi için ne yapsam diye uzun ve ciddi manada düşündüm. Kabak yemek sünnet desem tutmuyor et yemekte sünnet diye itirazlar baş gösteriyor. Mücver, sandal kayık tarifleri, salata, meze var ama bütün aileye hitap etmeli. Kıyma et olmamalı. Buldum efenim buldum. Buyurun sizede vereyim sizde deneyin. Hem zeytinyağlıgillerden hem mucverimsi hem kiymasiz etsiz ama domates ve sarımsaktan gelen lezzetli bir tarif vereyim.))
MALZEMELER
4-5 tane kabak
Domates-bol sarimsak-baharatlar
Elde dolapta hangisi varsa peynirleri
Maydanoz taze soğan nane yeşillikler
Kabaklari uzun şeritler halinde 2 cm kalınlığında dilimleyin. Fırın tepsisine dizin üzerine fırça ile yağ sürüp fırında kızartın. (Pulbiber karabiber kekik serpebilirisniz) Kabak dilimlerini az yağda kızartma, tost makinesine koyma, fırinlama size kalmış.
Bol domates ve sarimsaklari ayrı bir tavada güzelce pişirip baharatlandirin ve Sos haline getirin. Az yağlıcana bir sos olsun.Elinizde konserve domates sosu varsa o da olur.
Kizaran kabaklari orta boy bir tepsinin alt tabanına diziyor üzerine domates sosu sürüyor, peynirli harçtan koyuyoruz.
Üzerine tekrar kabak dilimleri diziyor, sos sürüyor peynirleri koyuyoruz. Kalan peynir domates sosunu en üste gelecek şekilde sürüyor sonra fırinliyoruz.Zaten pişmiş olan malzemeleri çok tutmaniza gerek yok. 10 dk yeter.
Lazanyayı andıran bu tarif değişik gelecek bütün malzemeler karistigindan kimse kabağı farketeyecek. Afiyet olsun