26 Eylül 2022, 15:52
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj:
10.759 Konular:
697 Beğenildi:8588 Beğendi:10215 Takdirleri:28065 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Fasulye Turşusu Fasulye Turşusu Malzemeleri
2 kg yeşil fasulye
1 su bardağı üzüm sirkesi
3 baş sarımsak
8 bardak içme suyu
2 tane cam kavanoz
3 yemek kaşığı kaya tuzu
Yapılışı
Fasulyeler yıkanır, temizlenir.
Büyük boy tencereye yarısına yakın su doldurulur ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladığı zaman fasulyeler azar azar tencereye atılır.
Fasulyeleri içine attıktan sonra, su kaynamaya başladığı zaman 3 dakika içinde tutulur.
Benim fasulyelerim iri ve etli olduğu için bu süre iyi geldi. Siz de kendi fasulyenizin yapısına göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz.
Fasulye çok az haşlanmış oluyor bu sürede. Daha fazla pişerse çok çabuk olgunlaşır turşumuz ve erir.
Ben 2 kg fasulyeyi dörde bölerek sıcak suya attım.
Çıkarılan fasulyeler geniş bir tepsiye çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
Sarımsaklar temizlenir. Benim sarımsaklarım çok iriydi. O nedenle küçük parçalara böldüm.
2 Tane kavanoz hazırladım. Siz isterseniz bir büyük kavanoza koyabilirsiniz.
Kavanozun dibine birkaç sarımsak dizilir. Üzerine fasulye ve aralarına sarımsak koymak üzere kavanoz doldurulur ağzına kadar.
Kavanozların içine içme suyu doldurarak ne kadar su aldığı hesaplanır.
Tekrar bir kabın içine o su boşaltılır.
3 Yemek kaşığı kaya tuzu, 1. 5 su bardağı sirke suyun içine karıştırılır.
Ama tavsiyem tuzu sıcak su ile eritmeniz. Daha çabuk eriyor böylece.
Kavanozun içine boşaltılır. Ağzı sıkıca kapatılır.
Serin bir yere kaldırılır.
Öneriler:
Arada kontrol etmeyi, tuz oranına bakmayı unutmayın derim. Turşularımızın hepsi için geçerli bu.
Sebzeler tuzu içine çektikçe tuzu azalabilir. Tuz takviyesi gerekebilir.
Fasulye seçerken etli fasulye olmasına dikkat edilmeli.
....Afiyetle...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |