Kaşık Turşusu) Tarifi
Malzemeleri
1 kg kornişon (Salatalık)
1 kg havuç
1 kg kapya biber (Kırmızı)
Yarım kg tatlı yeşil biber
Yarım kg acı sivri biber (İsteğe göre azaltılıp çoğaltılır)
1 demet maydanoz
1 demet dere otu
1 bas sarımsak
1 yemek kaşığı limon tuzu
3 yemek kaşığı turşuluk tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 lt sirke (Üzüm)
Yeterince su
Yapılışı
Öncelikle bütün malzemeleri minik minik doğruyoruz.
Ardından sarımsağı ve maydanoz dereotunu da doğrayıp turşuluk malzemeleri karıştırıyoruz.
Ardından karışımı kavanozlara dolduruyoruz.
Başka bir yerde sirke, tuz, limon tuzu ,şekeri karıştırıp eritiyoruz.
Kavanozlara eşit dağıtıyoruz.
Üstünde kalan boşluğu su ile dolduruyoruz. Sıkıca kapatıp 15 gün açmıyoruz. Ardından turşu hazır.
Afiyet olsun...