Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2023, 14:34   Mesaj No:1

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.478
Konular: 1315
Beğenildi:12559
Beğendi:9269
Takdirleri:28674
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Etleri Yumuşacık Yapan Marinasyon Çeşitleri

Etleri Yumuşacık Yapan Marinasyon Çeşitleri

Et, tavuk, balık yani en temel protein ihtiyacımız olan bu sağlıklı besinlere ulaşmak çok zorlaştı. Bilgiyi, tarifleri paylaşmaya utanıyoruz bile çokcası. "Eti bulduk yumuşaması kaldı" diyoruz haklısınız da.

Kaliteli, lezzetli etin marineye zaten ihtiyacı yok. Ucuz eti, şişirilmiş tavuğu baharatla tadı gelsin, bakterisi ölsün, lezzetlensin uğraşı biraz da...

Buyurun sert etleri dize getiren, tatsiz tavukları tatlandiran marinasyon işlemleri. Bilmedikleriniz varsa denersiniz.

1.Yoğurt-süt-kimyon-karabiber-zeytinyağ

3 ila birgün etlerinizin üstünü geçecek şekilde bol kimyon ve karabiberle hazirlayacaginiz bu işlemle etleriniz mangal, tava farketmez yumuşacık olur.

2. Şalgam suyu

Kimin aklina gelir. Akşamdan yatırıp, buzdolabında bekletin. Sonra işlem yapın

3.Hem et hem tavuklar için; limon, limon kabuğu, zeytinyağ, adaçayı, karabiber
Bir gece bekletin fırında ızgarada pişirin.

4. Biberiye, sarımsak, karabiber, pulbiber,zeytinyağı
Et ve tavuklardaki uyumuna bayılacaksıniz.

5. Süt, soğan, karabiber,fesleğen

Kulağa garip geliyor ama yumuşacık ve lezzetli et için denemeniz gereken bir marine. Bir gece önceden veya 4 saat bekletip, fırin, tava, ızgara yapabilirisniz

6. Benim favorilerimden; domates salçası, biber salçası, bol kekik, yoğurt, sarımsak

Izgara değil, tepsi fırında sade veya sebzeli et veya tavuk yapacaksınız bu lezzet tek geçer. Tatsız tavuğu tatlandiran lezzetlendiren bir karışım.

7. Sarımsak, zerdeçal, zencefil, zeytinyağ, köri baharatiyla tavuklarıniza lezzetli dokunuş yapabilirisniz

8.Hiç duymadığım bir yöntem KİVİ İLE ET MARİNE
Antepli bir öğrenci çocuğumuzdan duyduk ne alaka dedik. Ama kısa sürede pisirilecek et yemekleri, fırın, ızgara için lokum gibi etin sırrı kivi ile eti ovma işleminden geçiyormuş.

Kivinin doğal bir et yumuşatıcı olduğunu biliyor muydunuz?

Kivi, et liflerini parçalayan doğal bir enzim olan actinidin içeriyor. Actinidin, eti lapa haline getirmeden bağ dokularını parçalamada çok etkili.

Aynı zamanda, marinatınızın tadını önemli ölçüde etkilemeyecek oldukça nötr bir tada sahip.

Etlerinizi kiviyle yumuşatmak çok kolay
Kiviyi ikiye dilimleyin ve etin her iki tarafını da ovun veya elinizde yarım oyulmuş kiviyi parçalayıp, etin içine masaj yapın. 2kg et için sadece yarım kivi yeterli!


Son dakikada bir şeyler pişirmeye karar verdiğinizde ve eti marine etmek ya da yumuşatmak için saatleriniz yoksa, biraz kivi kullanarak dakikalar içinde etinizi yumuşatabilirsiniz.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ÖSYM 2025 Sınav Takvimi ÖSYM'den Duyurular Mihrinaz 0 33 14 Kasım 2024 11:14
Hazmedemiyoruz! Serbest Kürsü Sükutu-Ezber 7 106 13 Kasım 2024 15:52
Kadın İstihdamı İslamda Kadın ve Erkek Mihrinaz 6 126 11 Kasım 2024 09:33
Yeriniz Kişiliğiniz Kişisel Gelişim ve Psikoloji Vasat 25 501 09 Kasım 2024 23:49
Şerefi Gemilerin Sırtında Serbest Kürsü Medine-web 1 66 02 Kasım 2024 20:04