Yumurtasız, Fırınsız, Miksersiz Tencerede Kek Tarifi
Yumurta bitmiş, fırında çalıştırmadan diyorsanız 2dk hazırlanan bu nefis, yumuşacık kek tarifi tam hepimize göre
Malzemelere geçmeden önce, tencerinizi ve içine koyacağınız kalıp veya tepsiyi ayarlayın. Kalıbinizi yağlayın. Tepsiniz tencerenin üstünde kalsa da alttaki tencereye fazla su koyarak pişirme yapabilirsiniz...
Malzemeler
1su bardağı un
3 kaşık kakao
1paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
Limon kabuğu rendesi ve 2-3 damla limon suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
İstediğinize bağlı tarçın,ceviz, fındık,çikolata artık evde ne varsa ne severseniz..Sade yapabilir, iki renkli yapabilirsiniz...
Yapılışı:
Kuru malzemeleri (un,kakao,kabartma tozu) elekle kabiniza eleyin ve çırpıcı ile homojen hale getirin. Şekeri de ekleyin karıştırın. Sıvıları da ekleyip bir güzel yedirin. Koyu olduysa endişelenmeyin süt ekleyin. Cıvık güzel bir kek hamuru elde edin.
🚫Şekeri eritmeye uğraşmayın sakın. Karışım yapın yeterli.
Geniş bir tencereye 2subardağı su koyun.Kaynatın. Hamuru koyduğunuzuz kalıp yada tepsiyi içine oturturun. Üzerine havlu kapatın. Tencere kapağını kapatıp Ocak ayarını orta ısıya alın ve bir saat pişmeye bırakın. Ağzını açmayın.
Yumuşacık, browni lezzetinde midenizi rahatsız etmeyecek nefis kakaolu kekiniz hazır.
Piştikten sonra 1saat dinlendirin daha lezzetli olacaktır.
Beslenme hazırlayan anneler için çok pratik ve çok ekonomik bir tarif. Mutlaka deneyin.
Tencere olayından korkmayın içinde yeterki su olsun hamur kalıbı tencerenin dibine otursa bile sorun değil. Her türlü pişiyor. Kapağı direk kapatabilir.Folyo sarabirsiniz. Hepsi güzel oluyor. Hamurlaşmıyor...
Afiyetle....