Konu Başlıkları: Filistin Kimin Davası?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ekim 2023, 09:38   Mesaj No:3

Truly

Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:Truly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21133
Üyelik T.: 25 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Konular: 2
Beğenildi:11
Beğendi:29
Takdirleri:201
Takdir Et:

Tüm bu olanların baş sorumlusu: politik çıkarları "Allah'ın emrinin üstünde" tutan "tüm islam ülke yönetimleri"dir. Filistin için ve zulüm gören ne kadar İslami ülke/topluluk var ise hepsi için "onlara yapılan zulüm, bize yapılmıştır; kardeşimize yapılan zulüm bize yapılmıştır" demeyen tüm ülke yönetimleridir; ve istisnası yoktur.

Ardınca zulüm ve baskı ile güçten düşmüş ve korunma/kurtulma yolları arayan mazlum topluluklar, tek tek tek öldürülmeye devam etmektense, güçleri olmadığı halde direnişe başlıyor. Ve hem de "zaman zaman duyduğum, hiç olmayacak yöntemler" sergileyerek... Bazen diyorum, acaba yoğun zulüm sebebiyle ne yapacaklarını mı şaşırdılar, yoksa bu akla mantığa sığmayan şeyleri "kafirler" yapıyor da, iftira olarak "müslümanlar yaptı" mı diyorlar. Olur ya, Hucurat 6. ayette fasıklardan haber alındığında dikkat edilmesi emri var, belki de bu kafirler müslümanların cihadını gayri meşru göstermek için bu haberleri/eylemleri kendileri yapıyorlar; tüm bunların ardınca da kendilerini haklı göstererek zulmü artırıyorlar.

Bilemiyorum, müslümanlar hakkında hüsnü zan yapmayı doğru buluyorum; ve ama işin aslını da yakinen bilmeyi çok isterdim doğrusu.

"Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır ."

Asr Suresi