19 Kasım 2008, 17:07
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2834 Üyelik T.:
29 Temmuz 2008 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
350 Konular:
67 Beğenildi:7 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | bir gününü değerlendir bir gününü değerlendir Allahü Teala Ayeti Kerimede Buyuruyor ki Mealen;İşlerinde boşaldığın vakit tekrar çalış ve yorul.Boş durma! Bir işi bitirince diğerine giriş.Her işinde ancak Rabbine sarıl ( ondan iste)-- İnşirah Suresi
Şadi-i Şirazi Hazretleri buyuruyor ki: Dün geçti, yarın daha gelmedi.Hesabını bir nefes üzerine yap.
1- Zamanın paha biçilmeyen kıymetini bilmek ve zamanı ilmek ilmek dokuyan dakikaları boşa harcamamak.
2- Planlı ve Disiplinli bir çalışma hayatına sahip olmak.
3- Eldeki İşi bitirmeden, başka bir işe asla el atmamak
4- Eldeki işi yaparken sanki hayatınız ona bağlı imiş gibi onu en iyi şekilde en sağlam biçimde yapmak.
5- Günü değerlendirmeye sabahın erken saatlerinde başlamak.
Zamanı iyi değerlendiren insan önce prensip sahibidir.Zamanı kullanırken dengeyi bozmayan insandır.Kendisine, Çalışma hayatına,evine ,kültürüne, biyolojik ihtiyaclarının teminine ayırdığı zaman arasında denge kurabilen insandır.
***Zaman Hayattır.Zamanı idrak eden, kıymetini hakkıyla takdir eden insan yaşıyor demektir.
Dünya ve ahiretin anahtarı olarak belirtilen *ilim*de zaman içerisinde öğrenilip elde edilmiyor mu, insanını hayat gayesi olan Rıza-i İlahi zaman içinde kazanılmıyor mu? Allaha kulluk borcu olan ibadetlerimiz zaman dilimleri içinde yapılmıyormu, idealimiz, mefkuremiz, davamız için koşuşturmalarımız, hizmet anlayışımızın tahakkuku için gösterilen gayretler yine zaman içinde sarfedilmiyor mu?
Çekilen çilelerin, katlanılan sıkıntıların, kanayan yaraların kabuğu yine zaman değil mi.?
***Ey İnsan! Zaman sensin, sen iyi olursan zaman da iyidir.Eğer sen Kötü isen zaman da kötüdür.
Her şey zaman içinde olup bittiğine göre hayat zamanı idrak etmekle başlar.Zamanı idrak edip değerlendirmeyen hiçbir şeyi değerlendiremez.İnsanın gerek mesleğindeki gerekse hayattaki başarısı zaman telekkisine bağlıdır.İleri ve geri memleketler arasındaki fark da aynı telakki farkıdır.
Başarılı hayatın formülünü**Kısa zamanda az enerji ile çok verim elde etmek** olarak ifade ettiğimize göre zamanı çok iyi kullanmak mecburiyetindeyiz.Ayrıca zamana değer veren fert ve milletler ilerlemiş, yükselmiş, zamanı değerlendirmeyenler çökmüş ve yıkılmışlardır.Takvimin ve saatin icad ve kullanılmasının temel sebeplerinden biri de zamanı değerlendirmektir.
Hulesa edersek ;İnanç ve ideolojilerin en değerli sermayelerinden biri de yine zamandır.Hatta, insanın saadeti zamanı değerlendirmesiyle,felaketi ise zamanı zayi etmesiyle alakalıdır...
***Zaman paraya benzer, lüzumsuz yere harcamazsan daima yeter..
***Ömrün yarısı boşa harcamakla tüketilir..Kalan yarısı da boşa harcandığına hayıflanmakla.. |
| |