Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2024, 19:58   Mesaj No:2

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 3.707
Konular: 445
Beğenildi:3326
Beğendi:3814
Takdirleri:26794
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

İran İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin zor hava koşulları nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çektiği kaydedildi. Kötü hava koşulları nedeniyle kurtarma çalışmalarının zaman alabileceği aktarıldı.

İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında yer aldığı, İHA'larla kazanın yaşandığı bölgenin tarandığı belirtildi.

456512.jpgSağlık ve kurtarma ekipleri, kazanın olduğu bölgeye intikal etti
HAVA ŞARTLARI ARAMA ÇALIŞMALARINI ETKİLEDİ
İran devlet televizyonuna konuşan İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kulivend, "Bölgedeki olumsuz hava şartları (yoğun sis) hava nedeniyle arama kurtarma çalışmaları İHA'lar kullanılarak havadan yapılamıyor" dedi.

İranlı yetkili dağlık ve ulaşımı zor olan bölgede 40 arama timinin çalışmalarını karadan sürdürdüğünü aktardı.

'BENİM İÇİN DUA EDİN' PAYLAŞIMI
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda, "Benim için dua edin" ifadelerine yer verildi.

ALİYEV: BİZLERİ CİDDİ ŞEKİLDE ENDİŞELENDİRDİ
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, helikopter kazası konusunda endişelendiklerini ve İran'a destek için hazır olduklarını açıkladı.

Aliyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile gerçekleştirdiğimiz görüşmenin ardından, üst düzey heyeti taşıyan helikopterin İran'a acil iniş yaptığı haberi bizleri ciddi şekilde endişelendirdi. Yüce Allah'a dualarımız Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetle birlikte. Azerbaycan Cumhuriyeti komşu, dost ve kardeş bir ülke olarak her türlü desteği vermeye hazırdır" dedi.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
CBS News'da yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve bazı yetkililerin de bulunduğu helikopterin İran'a olası sert inişine ilişkin raporları incelediklerini, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Beyaz Saray da ABD Başkanı Joe Biden'ın olayla ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla