Konu Başlıkları: Bu Ayın Misafiri Vasat
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2024, 15:31   Mesaj No:2

Vasat

Medineweb Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 143
Konular: 4
Beğenildi:313
Beğendi:427
Takdirleri:4220
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
SELAMUN ALEYKÜM SEVGİLİ MEDİNEWEBLİLER

Temmuz ayında forumun yükselen yıldızı olan @Vasat arkadaşımızı misafir ediyoruz.

HOŞGELDİN @VASAT

Bir ay boyunca gönlünce bu sayfada duygularını, fikirlerini paylaşabilirsin. Editör sorularımız var çok tatlı sorular senin bile belki kendine sormadığın, kendini öğreneceğin sorular mesela Sonra forumun ikramları, merak ettikleri özele girmeden seni darlamadan soracağımız sorular var.

Tabi önce seni tanımak isteriz. Tanışmak isteriz. Hatta merak ettiğin bişey varsa sende bize sor. karşılıklı soru cevap sohbet çay kahve eminim vardır tatlı tuzlu soğuk sıcak ikramlarla seni misafir edelim.

MİSAFİRLİĞİN HAYIRLI OLSUN. ARAMIZDA KALMASIN, SİTEDE MİSAFİR ETTİĞİM İLK KİŞİ SENSİN VE ÇOK HEYECANLIYIM istediğin düşündüğün gibi bir karşılama olmadıysa affet acemilik


@Vasat
Ve aleykum selamu ve rahmetullahi ve berakatuhu,

Hoş bulduk Kara Kartal kardeşim, çok mutlu oldum ve çok da şaşırdım, bu kadar erken beklemiyordum : )

"Forumun yükselen yıldızı", inşaAllah bu hüsn-ü zannıza layık olabilirim : )

Bu arada bu ilk misafir ağırlama ise, sonrakileri düşünemiyorum; hiçbir acemilik hissetmedim, Allah razı olsun, beklediğimden çok daha güzel bir duygu yaşattınız : )

Kendimi kısaca tanıtmam gerekirse:

40 yaşını birazcık aşmış, 1 kız annesi, lise mezunu bir ev hanımıyım. Kişisel gelişim konuları ve İslami konular ile gençliğimden beri ilgiliyim, ancak bu alanlarda özel bir eğitim almadım. (Son yıllarda online olarak katıldığım psikoloji temelli birkaç kursu saymazsak; stres yönetimi, yaşam koçluğu gibi)

Bu arada @FECR abimizin açmış olduğu bu konu benim için oldukça anlamlı oldu:

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çünkü geçmişte tam da burada “uzak durun” denilen türdeki bir cemaatin içine girmek üzereyken, Rabbimin bir yanlışlarını fark ettirmesi üzerine elhamdülillah bugün hak olarak gördüğüm dini çizgime ulaşabildim. Bugün itibariyle dini çizgimi özetleyecek olsam, kısaca: ehl-i sünnet ve'l cemaat derim. Kur'an ve sahih hadisler öncelikli rehberimdir. Hasen hadisler de zaten sahih hadislere oldukça benzerdir. Zayıf hadislere de inanırım ama bir şartla: ilgili zayıf hadisleri kabul etmek istediğimde, hiçbir ayeti veya sahih hadisi reddetmek zorunda kalmamalıyım. Kısaca ayet ve sahih hadislere uyumluysa kabul ederim, uyumsuzsa “ayet ve sahih hadisi bir kenara atıp da (Allah muhafaza) zayıf bir hadise “hadistir” demem.

Fıkhî meselelerde Türkiye’nin çoğu gibi Hanefiyim, ancak dört hak mezhepten Hanbeli mezhebini de sıklıkla kendime yakın buluyorum. Her halükârda ehl-i sünnetin kabul ettiği dört mezhebi ben de saygıyla benimsiyorum, Rabbim imamlarından razı olsun.

Kendimle ilgili söylemek istediğim başka şey var mı diye düşünüyorum, sanırım özel olarak yok : ) Sıradan bir ev hanımı olarak günüm ev işleriyle geçer, arta kalan vakitlerde de ilgi alanıma dair araştırmalar, gözlemler, yazışmalar vs. derken gün bu şekilde biter ve sonra en baştan : )

Rabbimizin izin verdiği yere kadar, bu alanlardaki çalışmam hiç bitmeyecek gibi görünüyor; ki İslam ile Psikolojiyi çok yakından ilişkili olarak görüyorum; ikisini birbirinden ayırmadığım gibi, hangisiyle uğraşsam öteki taraf da güçleniyor elhamdülillah.

Sanırım şimdilik bu kadar, çok terletmeyecek şekilde sorularınızı alabilirim : )
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]