Konu Başlıkları: Digital kaos neden yaşandı?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2024, 10:36   Mesaj No:4

Vasat

Medineweb Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 143
Konular: 4
Beğenildi:313
Beğendi:427
Takdirleri:4220
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yazılım güncelleme hatası diye söylediklerine pek inanmayın. Bunlar yeni dünya dizayn etme projelerinin provasıdır. Artık dijital çağda insanları kaosa sürükleyip istedikleri devletlere , istedikleri şeyleri yaptırma projelerinin ayak sesleridir. Pandemi , koronavirüs , aşılar, eve kapanma , banka sistemlerini çökertme , insanların bankada parası olup da paralarını matiklerden çekememeleri, elektrik kesintileri , iklim anlaşmaları yeni dünya düzeni kurma çabalarıdır. Nakit paradan sanal paralara geçilmeye çalışılıyor. Bu sayede insanların, ülkelerin, hükümetlerin batması da çıkması da kendi kontrollerinde olacak. Müslümanların ise bu tür şeylere karşı ne yapabiliriz diye düşünememektedir. Kafirler , Yahudiler ve İslam düşmanları; Müslümanların arasına öyle tefrikalar , ayrılıklar soktu ki dijital savaşlar akıllarına bile gelmiyor. Akıllarına gelse bile İslam ülkelerinden , hükümetlerden küffara karşı bir tepki beklemek abesle iştigal olur. Baksanıza bir avuç Yahudi , yaklaşık 1 yıldır Gazze'de soykırım uyguluyor ama Müslüman olduğunu söyleyen ülkeler bir araya gelip de "zulmü durduracak bir tepki" ortaya koyamıyor maalesef.
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Onlara (düşmanlara) karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve cihad için bağlanıp beslenen atlar hazırlayın, onunla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve onlardan başka sizin bilmediğiniz, Allah'ın bildiği (düşman) kimseleri korkutursunuz. Allah yolunda ne harcarsanız size eksiksiz ödenir, siz asla haksızlığa uğratılmazsınız."

Enfâl Suresi 60. Ayet

Rabbimizin "kuvvet"i belirsiz (her tür kuvvet olabilir), atları ise net ifade etmesi ne kadar anlamlı. Dünyaca dijital olarak çökertilirsek, atlar gibi organik bir canlının önemi net anlaşılır. Ki bazı ülkeler atlı ordulara hala önem veriyormuş diye duymuştum (ülkemizde durum nasıl bilmiyorum)

Ve mantıken düşman dijital saldırıyorsa, bizlerin de dijital kuvvetlenmemiz gerek; ama gerekli şeyler yapılıyor mu, orası belirsiz...
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]

Alıntı ile Cevapla