Konu Başlıkları: Bu Ayın Misafiri Vasat
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Temmuz 2024, 12:14   Mesaj No:45

Vasat

Medineweb Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 143
Konular: 4
Beğenildi:313
Beğendi:427
Takdirleri:4220
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Abi bu kadarını bilmiyodum bak iyi benzetmisimbaşkanımızın hızı ile misafirin alınganlık hızı coğrafyadan onu anladım benimde dedemin dedesi köyünden mi geçtiki üstüme alınma seviyem laz hızı kadar

Vasat benim sorum güncel bi soru; meclis sokak köpekleri düzenlemesi yapıyor. 4 milyon başıboş köpek var ve çok saldırganlar artık önü alınamıyor. En son duymusundur 10 yaşındaki kızını köpeklerin parçaladığı bi anne mecliste konuştu. Şov yapmakla suçlandı, akp yandaşı, katil erdogan köpek değil daha neler neler? Sen ne düşünüyorsun bu yasa, konu hakkında?

Eminim çok güzel fikirlerin vardır paylasmani isterim
Evet, ilk benzettiğinizde henüz ortada alınganlık ve coğrafya durumum olmadığı halde iyi benzetme olmuş : )

Başıboş köpeklerle ilgili son durum nedir bilmiyorum, çünkü genel olarak akıl sağlığımı koruma adına haber izlemeyi bırakmış biriyim. Sadece bu konu değil, genel olarak ülkede olup biten birçok şey akıl durdurucu; aklı olanlar için gözün görüp de gönlün katlanacağı cinsten değil. Birlik olup tepki koymak gerek ama başlar ağrır diye anlamaktan bile kaçınılıyor, anlayan bile susmayı tercih ediyor. Hal böyleyken, sıradan bir ev hanımı olan ben de, bir süre mücadele ardınca akıl sağlığımı koruma adına bu hale evrildim. Yani umud edilen o birlik gerekmeden (ki insanlar tepki koymaya korkuyor, haliyle o birlik şu an için bir hayal) tek başıma yapabileceğim konulara yöneldim.

Kısaca gündemden arkadaşlarım, takip ettiğim forumlar veya sosyal medya hesapları paylaşır ve denk gelirsem anca öyle haberdar olabiliyorum, ki bu haberden de şu an sizin vesilenizle haberim oldu.

Ancak yine de konuya yabancı değilim, bundan 2 yıl önce gündemim olan bir konuydu ve o dönem twitter'da aktiftim ve tam olarak bu konuya odaklı bir hesabın takipçisi ve destekçisiydim. Şu an baktım, sayfa hala duruyor. Link paylaşmıyorum çünkü iç acıtan görsellere sahip ama merak eden bakabilir. Sayfa adı: Başıboş Köpek Sorunu - Stray Dog Problem, kullanıcı adı: @KopekSorunu

Benim görüşüme gelirsek, özetle:

Afrikayı bilirsiniz, aslanlar kaplanlar yurdu ve oranın mekân sahibi bu hayvanlar. Vahşi doğa vahşi hayvanlarındır. Ve bir insan, tutup onların arasına girerse ve vahşi bir hayvan tarafından öldürülürse burada kimse o hayvanı suçlamaz. Çünkü mekân onların, davetsiz misafir olan ise insan.

Aynı durumu insanların şehir hayatını düşünerek değerlendirirsek de, burada mekân bizim. Gerek aslan kaplan, gerek köpek olsun fark etmez: ev ve söz sahibi burada insandır. Davetsiz misafir olanlar ise bu konuda köpekler.

İnsan hayatının tehlikede olduğu bir durumda, herhangi bir hayvanın hayatının öncelik hakkı yoktur. Dinimizde de köpeklerin öldürülebileceği ile ilgili hadisler malumdur ve ben de bunlara itikad ediyorum.

Köpekler arasından seçim yapmak gerekirse de:

Sokak aralarında gördüğümüz tekil ve küçük sevimli ırklara dokunulmayabilir. Ancak sürüleştikleri görüldüğünde bunlara da müdahele edilmelidir.

Kangal gibi büyük köpeklerin ise hiçbir şekilde sokaklarda görülmemesi gerekir.

İmkân varsa sahiplendirme, köpek barınaklarında barındırma veya son çözüm uyutulmaya mantıklı bakıyorum bu yüzden. Ve kısırlaştırma olduğu takdirde üreyemeyen köpeklerin sayıca giderek azalacağı düşünülürse "barınaklarda bakamıyoruz" diye bir sorunun olacağını da düşünmüyorum. Her şeyden vergi alınıyor ve belediyeler isterse atık yiyecekleri o hayvanlar için toplamayı da becerebilir, gönüllüler ise halihazırda her şeyi yapmaya hazır, yeter ki imkânlar sunulsun.

Yani istenirse o hayvanların canına dokunmadan bile bu iş yönetilebilir, ama istenirse. Ama istiyorlar mı? İşte sorun sadece orada.

Son olarak: Ateş düştüğü yeri yakarmış. Bu "köpeklere dokunmayın" diyenlerin yaygarası, bir köpek kendisinin veya bir sevdiğinin paçasına yapışıncaya kadardır. O yüzden onları zerre kadar kaale almıyorum.
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]