Alıntı:
Vasat Üyemizden Alıntı
İlk mesajdan itibaren değişik türdeki insanlar ve değişik durumlardan bahsediliyor ve şunu diyebilirim ki: herkes kendi ele aldığı duruma bakış açısından haklı : )
Yeri geldiğinde içimize atacak, yeri geldiğinde lafı ortaya koyacağız; yeri geldiğinde güzellikle uyaracak, yeri geldiğinde keskince sınırları çizeceğiz. Kime ve hangi duruma göre olduğu değişir, ancak şu hiç değişmez: her koşulda ifade ve tavırlarımızı "Allah bu şekilde benden razı olur mu?" diye düşünerek sergileyeceğiz. Bu şekilde olduğunda, yani Allah'ın bizden razılığına dair umudumuz olduğunda: "Diğerleri razı olmasa da olur" diyebiliriz : ) |
Değişik tür derken
değişik türden yorummu yani
yoksa yani yorum yapmak tam olarak bu oluyor
sorun kimsenin ayar yapamamasında bence. Sorsan herkes açık sözlü. Ufacık şeylerden bahsedilmiş yazıdaki benim annem çorbaya tuzsuz desem suratı düşer. Önceden anlamazdım sonra baktım onca emek veriyor mükemmel hazırlıyor sofrada bi kaşık alıp babamla kafa kafaya verip ne kadar tatsız tuzsuz olduğunu söyleyip durunca kadının huysuzluguna anlam vermezdik bide. Basit şeyleri bile doğru ama diye söylemek dusuncesizlik bence. İşe yaramiyr. Allah için söyledim anne demek veya Hanımcım Allah için söyledim kilo aldın, boyun kısa, ellerin güdük, şef yemeği yapamıyorsun, master şef değilsin demek onları kenara sıkıştırmak yazık bence. Haksızlıklara susmamak başka bişey ama eleştiri delisi olduk.
Bende alıngan biriyim mesela ince dusunceliyim biri bu şekilde söyleyince çok dert ediyorum. Allah için demesi beni yumuşatmiyor hatta daha çok kiziyrm. Düşüncesiz söylemiş sözünü Allah'a dayamasina. Neyse buda benim yorum