12 Mart 2025, 21:33
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj :
10.977 Konular:
699 Beğenildi:8815 Beğendi:10487 Takdirleri:29285 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Patates Yatağında Kaşarlı Ispanak Patates Yatağında Kaşarlı Ispanak Malzemeler
1 kg ıspanak
6 tane orta boy patates
1 tane soğan
2 tane orta boy havuç
1 .5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı zetinyağı
200 gram kaşar peyniri rendesi
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Öncelikle ıspanağı ayıklayın yıkayın, biraz iri şekil doğrayın ,soğanları da küçük doğrayın tavayı ocağa alın.
Üzerine zetinyağını ilave edin üzerine soğanları ekleyin kısık ateşte soğanlar pembeleşince üzerine ıspanağı ve havucu ekleyin karıştırın.
Kısık ateşte biraz 3 dakika soteleyin.
Üzerine tuzunu baharatlarını ekleyin ocağın altını kapatın.
Patatesleri hazırlayalım, kabuğunu soyduğumuz patatesleri ince yuvarlak dilimlere kesin, üzerine yarım tatlı kaşığı tuzu ve kırmızı biberi ekleyin.Elinizle karıştırın .
Yuvarlak borcama düzgün bir şekil dizin, üzerine sotelediğimiz ıspanağı eşit miktarda ekleyin düzeltin .
Sos için bütün malzemeyi bir kapta karıştırın ıspanağın üzerine dökün .
Önceden ısıttığınız 220 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın.
20 dakika sonra çıkarın, üzerine kaşar peyniri ekleyin, tekrar fırına pişmeye bırakın.
Kaşarlar kızarınca fırından çıkarın ılıdıktan sonra dilimleyerek servis yapın,
Afiyet olsun
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |