05 Aralık 2008, 19:53
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 1109 Üyelik T.:
29 Mart 2008 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
285 Konular:
144 Beğenildi:2 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Ben Kim,Dünya Kim Ben Kim,Dünya Kim İbnu Mes'ud (radıyalllâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtü vesselâm)'ın yanına girmiştir. Onu bir hasır örgünün üzerinde uyumuş buldum. Hasır, (vücudunun açık olan) yan taraflarında izler bırakmıştı. "Ey Allah'ın Resülü dedim, sana bir yaygı te'min etsek de hasırın üstüne sersek, onun sertliğine karşı sizi korusa!" "Ben kim, dünya kim. Dünya iIe benim misâlim, bir ağacın altında gölgelenip sonra terkedip giden yolcunun misali gibidir." (Tirmizi, Zühd 44, (2378). Ya bizler kardeşi aç aç uykusu gelmezken ne yazık ki bizler çok yediğimizden uykumuz gelmiyor.Yer ,içer,biriktirir biriktirir ve ölüm geldimi hiç bir şeyi yemeden bırakıp gideriz.Bir yolcu,bir kiracı gibi değil,sanki hep bu dünya da kalacak bir yaşamla yaşıyoruz.Rahat rahat yataklarda yatıp uyurken hiç mi düşenmeyiz kardeşlerimizi,giç mi düşünmeyiz aç yatanları.Nerde bunun üstüne evlerimizi süsler,yeni mobilyalar,yeni eşyalar alırız.Halbuki Hz.Fatıma r.a çeyizi 3 4 parça bir şeyden ibaretti.Ama bizim doymaz nefislerimiz ne kadar güzel olsa,ne kadar çok olsa yenisini,güzelini ister.Hesabını nasıl vereceğini düşünmeksizin ister.Biz bunlardan daha mı hayırlıyız!yoksa daha mı layıkız!Malesef hiç biri.Almış başımızı gidiyoruz ve ya ansızın kıyamet kopacak ya da ölüm ansızın yakalıverecek.İnşaALLAH ölmeden bu uykudan uyanırız.Rabbim cc kendine layık kul,habibine hayırlı ümmet eylesin inşaALLAH. |
| |