17 Aralık 2008, 22:55
|
Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 5197 Üyelik T.:
23 Kasım 2008 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
80 Konular:
12 Beğenildi:0 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cvp: NAMAZ KILIYOR MUSUNUZ ??? Ya da insanlar ne der diye aklına mı geldi ? Peki ya buna ne derlerdi.....!?? Utanılacak bir şey değilmi.....!!!??? Çok aşırı yogunsun değil mi evde toptan kılarsın hepsini nede olsa kazaya bırakırız öyle kolaylık var...!!! Bir vakit namazı terkedene 80 sene azâb olunacaktır, şeklinde hüküm yer almıştır buna dayanabilecekmisin ??? Peki ya hiç kılmayan !!??? Allah (cc) buyuruyor ki: 'Kitablarını sağlarından alanlar cennettedirler. Mücrimler hakkında sorarlar: 'Sizi cehennem çukuruna ne sürükledi?' Mücrimler diyecekler ki: 'Biz (dünyada) namaz kılanlardan değildik. Yoksullara yedirmiyorduk. Batıla dalanlarla birlikte dalıyorduk. Kıyamet gününü de yalanlardık. Ta ki ölüm bize gelene kadar (bu hal üzerindeydik) ' Müddessir Suresi: 40-47) Cabir ibn Abdullah (ra)'den rivayet edilmiştir. Nebi (sav) buyurmuştur ki: 'İman'la küfür arasındaki şey namazı terk etmektir (Tirmizi: 2618, Kitabu's-Salat: 887 ve İbni Ebi Şeybe İman: 44 sahih olarak rivayet etmişlerdir.) Bir düşün bakalım bu kadar vakti ne için harcıyorsun, dünyalık için değil m? İyi para kazanayım, rahat yaşayayım, param pulum olsun hepsi bunun için değil mi Bir daha düşün sen önce, kim götürmüş bir bez parcasından başka bir şey, orada rahat etmek için kim biriktirebilmiş veya götürebilmiş kazandıklarını? Oraya gittiğinde ilk sorulacak soru ne biliyor musun? Yaa o zaman ne cevap vereceksin, vaktim yok diyemezsin, yer bulamadım diyemezsin, işim vardı diyemezsin değil mi? Belki şunu dersin: 'Bu kadar çabuk beklemiyordum ölümü yoksa kılacaktım ileride namazımı kaza namazıda kılacaktım'... ama senin yaşın genç daha yaşlanınca kılarsın değil mi hem o zaman bol bol vaktinde olacak, ya yaşlanamazsan...? |
| |