Cvp: 14. Haftanın Konuğu Seleme Örtmenim hazırsanız başlayalım. 1)Devletlerin Yönetimleri adaletsizliğin ve ahlaksızlığın kaynağıdırlar, dolayısıyla ister krallık, ister demokrasi, ister teokrasi hiç bir devlette hiç bir yönetim, ne adaletli nede ahlaklı bir hayat tesis edebilir dersek doğru söylemiş olurmuyuz. çünkü adaletsizlik ve ahlaksızlık yöneticilerden dolayı güçlüdür. 2)Dünyada mutluluk ve güzellik olamaz.çünkü dünyada insan vardır. bir yerde insan varsa o yerde sadece zulüm olabilir dersek doğru söylemiş olurmuyuz. 3)Hiyerarşinin olduğu yerde özgürlük yoktur, çünkü hiyerarşi düşünceleri köreltir ve insanı köleleştirir dersek doğru söylemiş olurmuyuz. 4)Halk devletten korksun ve çenesini kapatsın diye kanunlar ya okunamayacak kadar yükseğe asılır yada anlaşılamayacak kadar karışık yazılır dersek doğru söylemiş olurmuyuz. 5)Sizce hayat geometridemi daha iyi anlaşılır sosyolojidemi? 6)Sizce milli eğitim müdürlüğümü daha önemlidir yoksa milli eğitim mahkemesimi? 7)Sizce halk kendi kendini yönetebilme kabiliyetine sahipmidir.? 8) Sizce yönetici hangi meslekten olmalı, öğretmen, iktisatçı, mühendis, doktor, zanaatçı, çiftçi, filozof....vs 9)Sizce ilahi kavramları çözümlemeye çalışırken önce kaynağınımı anlamak gerekir yoksa yönteminimi? 10) sizce insanlar özlerinde iyimidirler. cevabınız evet ise en berrak sulara bile insan unsuru karıştığında su neden bulanır.? 11)Anarşistler hakkında ne düşünüyorsunuz. ve özel soru; bir gün öğretilerinizi sistemli hale getirirseniz ve öğretilerinizi işleyen bir okul kurarsanız, okulun kapısına ne yazarsınız. Bu arada bilgisayarım çökmüş olduğu için cevaplarınıza akşam bakamayacağım. bakma fırsatı bulduğumda cevaplarınızı irdeleyeceğim. |