Cvp: İLAHİYATÇI/ SORULARA CEVAPLAR islam hukununun kadın hakları açısından çözüm olarak sunan arkadaşlardan normal olarak bana somut bir örnek vermelerini istedim şu hadisti bu ayetti tatmin edici olamaz bunu somutlaştırmak lazım günümüzde negatif örnekler çok fazla sonuçta insanlarda malum bunları görüyor bunları dile getirenlere kızıp onlar gerçekte öyle değil de böyle demek şu dönemde tatmin edici değil bence...Othello
[HR] ah othello ah...beni seni ayıran işte bu somutlaştırmak!!!inancı somutlaştırmak,Allahı somutlaştırmak,ruhu somutlaştırmak.....! Bazı zaman ve yerlerde kadına zulmedilmiş, ikinci sınıf insan muamelesi yapılmışsa bunun sebebi İslam değil, onu anlama ve uygulamada hataya düşen, kusurlu olan müslümanlardır. Bugün İslam'ın hiçbir yasağını ihlal etmeden kızlarımızın ve kadınlarımızın okumaları, çalışmaları, iş kurmaları, çoluk çocuk sahibi olmaları,sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmaları, tek kadın olarak evlenmeleri ve evli kalmaları mümkündür. Bunların bir kısmı şurada veya burada mümkün olmuyorsa, engel olan İslam değildir. Günümüzde müslüman kadını inancına göre örtünerek okumaktan ve çalışmaktan mahrum eden İslam değil, müslümanları yöneten idarecilerdir. Türkiye'de okuryazar olmayanların oranı kadınlarda yüzde 20, erkeklerde yüzde 5.4. Kız çocukların dörtte biri, ailesi uygun görmediği için eğitimini yarıda bırakıyor. Bu oran, ilkokulu bitirmemişlerde yüzde 36, bitirmişlerde yüzde 40. Kızlarımızın okuma oranlarının düşük olduğundan şikayet edenlere sormak gerekiyor: "Niçin örtünerek okumak isteyen kızlarımızı bundan mahrum ediyorsunuz? Bu haksız tutumunuzun okuma oranını düşüren sebeplerden biri olduğunu görmüyor musunuz? Belli bir inanca ve hayat tarzına karşı duyduğunuz nefret niçin sizin gözleriniz kör, kulaklarınızı (hatta vicdanlarınızı) sağır ediyor. Kızlarımızın ve kadınlarımızın yeteri kadar çalışamadıklarından, milli üretime katkıda bulunamadıklarından şikayet edenlere sormak gerekiyor: "Niçin başlarını örterek çalışmak isteyenlere izin ve imkan vermiyorsunuz?" Geçmişi karalamak yerine bugüne bakmak, bugün kadınlarımızın durumunu iyileştirmek için tedbir almak daha doğru değil midir? Bunu yapmak isteyenlere İslam'ın mani olduğundan kim söz edebilir? |