hasretle aradığımız dostluklar
Dostluk nedir?
günümüzde öylesine bir farklı kültürlerin istilasına uğradıkki dosluğun ne olduğunu dahi nuttuk.
sahi dostluk nedir sevgi değerlerim hiç düşündükmü,,,
Herhalde bir gösteriş, bir moda, bir gelgeç ruh hali değildir sanırım
Ancak bazen birilerne, aynı cinse, kadınsa erkeğe, erkekse kadına karşı kendini beğendirme çabası,
gibi yapmacıktan ilgi ve davranışları göz ardı edersek
Bize has meziyetlerimiz den olan sempati.ilgi.bağlılık.yüceltme.sorumluluk duyma.yürekten algılama.
Bakışlarla anlaşma.ses tonuyla destek verme.Kesintisiz ilişki.kayıp olmaz, yitmez. yoktan var olmaz bir duygudur.
Bunların hepsi biraraya gelip, zaman içinde özümüzde birikerek dostluğun çimentosunu oluşturuyor.
Gazetelerde okuyoruz. TV'lerde seyrediyoruz. Sağda, solda konuşmalarda adı geçiyor: bazan
Güzel yemek yeme dostu,edebiyat dostu,türk sanat müziği dostu,çocukların dostu, halkın dostu gibi
Ancak sevgi değerlerim dostluklar nasıl oluşuyor? Unuttuk inanın...
Bu hızlı şehir hayatı, dostluk duygularımızı, aklımızdan aldı,adeta yüreğimizden çaldı.
Bir misalle dillendirmeye çalışayım
Nasrettin Hoca bir cuma günü camide cemaate namaz kıldırmak üzere ezan okunsun diye bekliyormuş.
Bir adam gelmiş. "Hocam" demiş! "Eşeğimi yitirdim..."
Hoca da adama; "Şu namazı kıldıralım, senin eşeğin çaresine bakarız" demiş.
Hoca namazı kıldırmış, vaazını vermiş ve cemaate dönmüş:
"İçinizde hiçbir dostuyla bir bardak çay içip saatlerce konuşmamış, dostuyla sekiz saatlik yürüyüşe çıkıp
Hiç konuşmadığı halde sıkılmadan yürüyüşünü tamamlamamış ve komşunun kızına kem gözle baktı diye
Dost bildiği arkadaşını arkadaşlıktan silmiş biri var mı?"diye sormus.
Arka sıralarda saf tutmus, sümsük tipli biri parmağını kaldırıp,"Ben varım Hocam." demiş.
Hoca eşeğini yitiren adama dönmüş, "Al bu adamı git, bundan büyük eşek olur mu? Yitirdiğin eşeğin yerine kullanırsın" demiş.
Sevgi değer dostlar Dostu yoksa insanın , Eşekten farkın nedirki,,,?
Öğrencileri sormuş:hocaya Dostluk nedir diye ? hocada onlara onlara şu yanıtı vermiş;
"benim öteden beri arzuladığım bir şey vardı hep ama hep onu aradım durdum.
Kimi insan atları olsun isterdi... Kimi insan köpekleri. Kimisi altını, kimisi de şanı, şerefi;
Bense bir dostum olsun isterdim"ki size anlatamadıklarımı ona anlatabileyim demiş.
Sevgi değer doslar biraz düşünürsek eğer İnsan biriktiren yaratık...
Şan, söhret biriktiriyor... Süper zenginse boğazda villa biriktiriyor. Tablo biriktiriyor.
Repoda para kasalarda naftalin kokulu döviz, antika biriktiriyor.
Gençse plak, kaset, cd biriktiriyor. Yorgun bir ihtiyarsa namaz niyaz biriktiriyor.
Alimse kitap biriktiriyor. Bazıları antika lambalar, cam şişeler, eski koltuklar, tesbihler, tombaklar biriktiriyor.
Cahilse gün boyu malayanilerde boş konuşuyor tecessüs biriktiriyor kin biriktiriyor.
Bir düşünün sevgi değerlerim ..,dost biriktirmeyi içimizde kaç kişi deniyor?
Evet, kabul ediyorum insan bir çok kişiyle beraber mükemmel ,dost olamaz,bunu kabullenebiliriz
Hatta bu tıpkı aynı zamanda bir çok kişiyle evlilik adına yaşamaya çalışsa bile aşık olamayacağı gibi...
Ne oldu bizlere böyle sevgi değerlerim her şeyimiz var ama yinede eksikiz sanırım bizler dost biriktirmeyi unuttuk.
ne dersiniz yanlışmıyım