Sahur ve iftar yemeklerine dikkat! Ağır yemekler kalp krizini tetikliyor
Sahur ve iftar yemeklerine dikkat!
Ağır yemekler kalp krizini tetikliyor
Bol kalorili hamur işleri ile iftar davetlerinde sunulan çeşit çeşit yemekler ve bol şuruplu tatlıların yenmesi, oruç tutarken kilo alınmasına sebep oluyor Ancak, gün içinde enerji ve su gerekeceği için serin bir hoşaf sahur için ideal olabilir Yine iftarda fazla serin olmayan bir hoşafla başlanabilir Çünkü günün sıcağıyla düşen kan şekerini takviye etmek gerekir Aksi halde ağır yemekle başlamak, dayanılmaz baş ağrılarına sebep olabilir
İftarda yemek süresi toplam 45-50 dakika olmalıdır Yemekler az ve yavaş yenmeli, iftar mutlaka çorba ya da hoşafla açılmalı Çorba ve ekmeğinizi yedikten sonra biraz dinlenmeli ve 10-15 dakika ara ile bol su içilmeli Kalp, damar, tansiyon problemi olan insanlar mümkünse sebze yemeklerine ağırlık vermeli, taze fasulye, ıspanak, ısırganotu, patlıcan, semizotu vb gibi az yağlı yemekleri tercih etmelidir
İftar sofralarının vazgeçilmez parçası olan tatlılar ise yemekten iki saat sonra yenmeli Sahurda da yağlı yemekler ve börekler yerine bol otlu yağsız gözlemelerin tercih edilmesi gerekiyor Sahurda yenen şeyler ağır olmamalı Gün içinde insan açlığa bir şekilde dayanabiliyor; ama susuzluğa dayanmak daha zor oluyor Bu yüzden hazım sırasında yanma yapacak ve bizi rahatsız edecek yiyeceklerden sahurda kaçınalım Kahvaltılıklar, patates haşlama, gözleme, salatayla yenecek makarna ve komposto sahur için ideal menüyü oluşturur
Ailem Dergisi
Sayı:198