Çocuklara Hicri Yılbaşı
Küçükler yine her günkü masallarını anlatılarak yatırıldıÇocuklar yatınca,Kevser hanım,bir çantadan ,bitmek üzere iki tane çocuk elbisesi çıkarttı
-Dilaracığım bana yardım eder misin?Kızlara sürpriz olsun diye,onlardan gizli dikiyorum daYarına yetişmesi lazım
Dilara merakla yarın önemli bir gün mü var ?diye sorduGenç kız sandı ki çocuklardan birinin yaş günü var…
-Evet dediYarın Hicri yılbaşıBütün dünya Müslümanlarının kabul ettiği takvimi ilk günüPeygamberimizin(sav) Mekke’den Medine’ye hicretinin kutlandığı gün
İki genç kadın hem küçüklerin elbiselerini tamamladılar ,hem de Peygamberimizin(sav) hicretinin yeniden andılar
* * *
Sabah bu mutlu yuvada hummalı bir hazırlık yapıldıKevser hanım küçük kızların arkadaşlarına hediyeler hazırladıKendi elleriyle güzel pastalar yaptıKahvaltıdan sonra kızlarına banyo yaptırdı,sonra gizlice diktiği elbiseleri çıkarttı
Çocukların sevincine diyecek yoktuFırfırlarla süslü uzun elbiseleri, onları daha bir güzelleştirmişti Dilara da bavuldan hiç kullanmadığı iki güzel eşarp çıkarttı,kendi elleriyle bağladıÇok tatlı iki küçük İslam hanım efendisi olmuşlardı
Genç anne kızlarını dizine oturttu
-Bakın yavrularım,bugün ne olduğunu biliyor musunuz?
Düşündüler fakat bulamadılar
-Nedir anneciğim? Diye sordular
-Hani siz yılbaşını kutlamak istemiştiniz de,”O bizim bayramımız değil ,Hem o gün Allah’ın sevmediği çok zararlı şeyler yapılıyor, Müslüman’ın yapmaması gereken şeyler” demiştim
Melike atıldı
-Evet anneciğim ,o gün güzelim çam ağaçları kesiliyor,içki içiliyor ve Allah’ın yasak ettiği şekilde eğleniliyordu
Kevser hanım yine sabırla ve sevgiyle açıkladı:
-Sonra anneler günü kutlanmıştı da, siz bana hediye almak istemiştiniz;ben kabul etmemiştimBen yılın üçyüz altmış beş günü annenizimSiz her gün beni memnun ediyorsunuzBen yılda bir defacık hatırlanmak istemem demiştim
Melike:
-Anneciğim o gün sınıfımızda annesi olmayan çocuk vardıBiz anneler günü üzerine şiirler söylemiştikArkadaşlar annelerine aldıkları hediyeyi anlatınca o çocuk öyle ağlamıştı ki Öğretmenimiz zor susturmuştu
Kevser hanım :
-Ya yandaki komşumuz Selam hanım ,o gün evden dışarı çıkmamış,bana ağlayarak telefon etmiştiHiç unutmam,şöyle demişti:
-Kevser hanım, bu anneler günü benim anne olamamı, sanki bir tokat gibi yüzüme vuruyoro gün kahroluyorum,demişti
İşte yavrularım,batının bu zararlı bayramlarını size kutlatmamıştımŞimdi onun yerine ,birçok bayramımızdan biri olan HİCRET’i kutlayacağızMahalledeki arkadaşlarınızı da çağırınOnlara da küçük hediyeler aldımPastalardan yersinizBen size Kur’an ziyafeti çekerim Dilara ablanız güzel bir hikaye anlatır;siz de o ruhlara serinlik veren ilahilerinizden okursunuz
O gün çocukların unutamayacağı, tekrar gelmesini özlemle bekleyecekleri gün olmuştuDilara düşündüİslam’da daha bunun gibi beş gece –iki bayram vardıEğer bu günler ,müslümanca ,çocuklarla kutlanırsa ,o küçük dimağlar bu güzel dini sevmezler miydi?
Ne yazık ki zamanın Müslümanları,kendi öz gecelerini birer mevlütle geçirdikleri, hatta bazen unuttukları halde, Hıristiyan batının önemli günleri,onları geçercesine kutlanmaya başlanmıştıHem de bütün yurtta,televizyonun desteğiyle…
Peygamberin şu hadisi unutulmuştu heralde:
-Batıldan bir adet benimsenmedikçe ,İslam’ın güzel bir adeti kaybolur…Batıl benimsendikçe,Türkiye’de İslam’ın şubeleri bir bir kopacak mıydı ?
Dilara bunları düşününce tüyleri ürperdi
-Ablacığım ,biz bu dine sahip çıkmaksak,Allah bu dini bizim elimizden alır mı?
Bu masumca ve ihlaslı soruya ,Kevser hanım cevap verdi:
-Tabii ,mazaAllah bizler sahip çıkmazsak ,Allahu Teala bizden alır,sahip çıkan bir millete bahşedersen hiç şöyle bir ayet veya hadis duydun mu?(ben duymadım,yok da!)İslam ilelebet Türklere verilmiştir,diye
Ne yazık ki şimdi Müslüman Türkler ,Müslümanlığı hor görür oldularAdımızdan ve nüfus cüzdanımızdan gayri neyimiz kaldı?Ama bir gün Fransa Müslüman bir ülke olursa şaşama!Gazetede okudum ,en az günde yüz kişi Müslüman oluyormuşhem de öyle bizim yarım yamalak Müslümanlar gibi değilTam yaşıyorlarmış İslam’ı
-Ablacığım ben de okumuştum bir dergide30 sene sonra Amerika’nın en büyük dininin İslam olacağı tahmin ediliyormuş
-Ben sahip çıkacağım dinime,dünyada bir tek ben kalsam da ,sevgili Peygamberime(sav)indiği temizliyle yaşamaya çalışacağım İslamı…
Genç kız bu sözleri söylerken,Kevser abla bu imanlı kızın yüzündeki cehde hayran kaldı
-Üzülme DilaraSenin gibi gençler böyle düşünürse inşaAlah bu güzel dini bizden esirgemz