Tanrı'nın yaptığı yasalara değil, insanların yaptığı değişken yasalara tabiyiz.
ERGENEKON SALGINI.....
DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANANLAR CEZALANDIRILIYOR
Türkan Saylan evinin penceresinden kapıda toplananlara yönelik bir konuşma yaptı. Saylan "Biz burada bir aileyiz. Türkiye'de bir dayanışma var. Dayanışme beğenmediğiniz şeylere karşı çıkmaktır. Demokratik haklarını kullananlar cezalandırılıyor. Bize bunu yapıyorlarsa kimbilir kimlere neler yapılıyordur. Herkesten hukuka saygılı olmasını istiyorum. Ben hiç kimsenin kılının zarar görmesini istemiyorum. Memlekete zarar gelsin istemiyorum. Ama maalesef başımıza neler geliyor. Maalesef Türkiye bunu yaşıyor." dedi.
Öte yandan Saylan'ın evinin önünde toplanan vatandaşlar evinde duvarına 'Hocam sizi kurda kuşa yem etmeyeceğiz', 'Yanınızdayız' yazılı notlar bıraktılar.
Vatandaşlan Türkan Saylan'ın evinin önündeki bekleyişini sürdürüyor.
Türk Tabipler Birliği de (TBB) yaptığı açıklamada "100 bin hekimle Türkan Saylan'ın arkasındayız" ifadesini kullandı.
'YARGISIZ İNFAZIN OLMADIĞI BİR ORTAM İSTİYORUZ' DEMİŞTİ
10 Nisan'da ÇYDD'nin 2009 yılı Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü'nün Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'na verildiği törende konuşan Saylan, ÇYDD'nin, hukukun üstünlüğünün tüm dünyada hakim olmasını isteyen bir dernek olduğunu, bunun da ancak eğitimle gerçekleşebileceğine inandıklarını vurgulamıştı.
Saylan, ''Bizim gibi toplumların gelişmesi kolay değil. Padişahın ayağını öpen, eteğini öpen insanların oluşturduğu bir topluluktan bugün Cumhuriyeti göğüslemişiz. Eşitlikten yanayız. Tanrı'nın yaptığı yasalara değil, insanların yaptığı değişken yasalara tabiyiz. Bütün bunları içselleştirmiş savcılara, avukatlara gerek duyuyoruz'' diye konuşmuştu.
Saylan, yargıya, adalete ve hukuka çok büyük saygı ve sevgileri bulunduğunu, hukukun üstün olduğu, kimsenin yargısız infaz edilmediği bir ortam istediklerini kaydetmişti.
NTV
editör:
Çağdaş kadının sözlerini iyi analiz edin: <<Tanrı'nın yaptığı yasalara değil, insanların yaptığı değişken yasalara tabiyiz.>>
mantığında canlandırdığı tanrı, her halde avrupalıların uydurduğu sahte ilahlarıdır ki onun sözlerini istedikleri gibi değiştirebiliyorlar. Amma bizim ilahımız, bütün alemin sahibi olan, mükemmel sıfatlarla vasıflanmış ve hiç bir noksanlıkla alakası olmayan Allahu tealadır. Onun kudreti, ilmi, iradesi tasarrufu sonsuzdur. Emir ve yasakları da son derece mükemmeldir ama nefsini ilah edinenler bunu anlamaz, ebu cehiller ebu lehebler firavunlar nemrutlar bundan ne anlasın, onlara bir bağ saman ver geviş getirip kafayı çeksinler. Yakında melekler gelip boyunlarını çekince bakalım nereye kaçacaklar....