Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2009, 01:09   Mesaj No:4

nuryuzlum

Medineweb Aktif Üyesi
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: GÜZEL AHLÂK İNSANI GÜZELLEŞTİRİR

GÜZEL AHLÂK İNSANI GÜZELLEŞTİRİR
GÜLÜMSEYİN ESPRİ YAPIN ve KİBAR OLUN…
İnsanların güzel, çekici ve sempatik olmalarında, gülümsemenin, espri yeteneğinin, kibarlık ve nezaketin müthiş bir etkisi var. Tebessüm, espri ve nezaket o kadar değerli ki, insanı bir anda sempatik ve cazip hâle getirir. Sadece eşler arası ilişkilerde değil, bütün ikili davranışlarda tebessümün tartışılmaz bir yeri vardır. Sürekli tebessüm eden, etrafına espri yapan insanlar, çevresindekilerin sevgisini ve ilgisini kazanır.
Lise yıllarımda sevdiğimiz bir büyüğümüz vardı. Bütün gençler, "Ben o ağabeyi çok seviyorum" derlerdi. Sebebi çok basitti: Kimseyi kırmaz, aleyhinde konuşmaz, herkese ismiyle hitap eder ve gülerek hal hatır sorardı. Ama bu özelliklerin tam tersini taşıyan, asık suratlı ve sürekli suçlayıcı konuşan birisine de gözükmemek için gayret eden arkadaşlarımız vardı.
Eşinizi kendinizden kısa sürede nefret ettirmek istiyorsanız, kaba davranın, suratınızı asın, azarlayın ve eleştirin. Gönlünü kazanmak istiyorsanız, nazik olun, tebessüm edin, espri yapın.
Eğer "Gülmeyi başaramıyorum, hep düşünceli ve somurtkanım, espri yeteneğim yok" derseniz; kendinizi geliştireceksiniz. Öncelikle gerekli olduğuna inanın. Sonra espri yeteneğinizi geliştirmek için fıkra veya mizah kitapları okuyun. Çevrenizdeki konuşmalara dikkat edin. Başkaları nasıl espri yapıyor, insanlar nelere gülüyor. Siz de aynısını veya benzeri esprileri yapın. Tebessüm etmek zor değildir. Yeter ki, isteyin. Önce yapmacık ve zoraki yapılan davranışlar, zamanla güzel bir alışkanlık hâline gelir.
Eşlerin çoğu birbirine karşı konuşmalarında nezaketi unutuyor. "Nasıl olsa evlendik, biz bizeyiz, istediğimiz gibi davranırız" diye düşünüyorlar. Aşırı senli benli oluş, tarafları kibarlıktan ve nezaketten uzaklaştırıyor ve ilişkiler laçkalaşıyor.
Oysa güzel bir espri soğuk havayı bile bahara döndürür. Bir erkek işe giderken, eşine yapması gereken bazı ev işlerini ard arda sıralamış. Nazikce söylememiş olacak ki, eşi "Ben senin kölen miyim?" diye itiraz etmiş. Bu durumda birçok erkeğimiz, "Evet, kölemsin" diye tepki gösterir. Kocası öyle yapmamış. Gülerek, "Ben senin kölenim" demiş. Bir anda tatsız hava espriye dönüşmüş ve eşi onu gülerek uğurlamış.
Her zaman olumlu davranış çok şey kazandırır. Her şeyi berbat etmek çok kolay, ama kime yarar? Önce kendi sağlığınızı mahvedersiniz. Tatlı dil ve güler yüze hiçbir zaman doyum olmaz.