din nedir?(herkesin din anlayışına dair yorumlar bekliyorum)
Din nedir ?
Din insanların yaşam biçimidir. yani siz nasıl bir yaşam biçimine sahipseniz din iniz odur. hemen önyargı ile değerlendirmeyin lütfen.
Din başka, islam başkadır. "Allah katında gerçek din islam dır" ayeti kerimeside bunu açıkça bizlere göstermektedir.
Allah Rasulunun yaşamı islam dı. yani din i islamdı. Eğer onun yaşantısı islam ise acaba bizim yaşantımız islamın neresindedir ? sorusunun cebanı vicdanlarınızın değerlendirmesine bırakıyorum.
Benim bu islam ı ne derece yaşıyoruz konusunda düşüncem şu: Teslimiyetimizi samimileştirerek ve müslümanlar olarak el ele verip acaba bugün bir kişiye islam ın güzelliklerini anlatabildim mi? sorusunu sorarak şöyle bir düşünmeliyiz.
Maalesef müslümanlar olarak hala uyumakta ısrarlıyız. "Bu gün karnım doydu", "bu gün şu kadar şurdan kâr ettim", " bugün falan şunu yaptı filan şunu yaptı", "hadi bugün falan yerde gezelim eğlenelim filan yerde şunu yaparız"... maalesef hayatımız uykuda bu şekilde devam ediyor.
Bunun yerine şu bilinci yüklensek;
"Bu gün bir kardeşimize Allah kelamından bir kelime öğretmem lazım", "bir garibanın elimden geldiği kadar elinden tutmam lazım" desek inancım odur ki çok mesafeler kat edeceğiz....
Selam ve Dua ile.
Hafız Muhammed Seyyid KAR