RE: 10.Haftanın Konusu MÜSLÜMAN'LIK ?
Bakara 193 Yeryüzünde fitne fesat kalkıncaya ve Allahın dini hakim oluncaya kadar savaşın emri gereği.
Bizde Müslüman olarak bu ayetin muhattabı olduğumuzdan,ALLAH'ın Dininin hakimiyetini sağlamak için ALLAH'IN emrini yerini getirmek,bunun içinde yaşadığımız şehirde, okulda,iş yerinde, yakın aile çevremizde ve yaşadığımız mahallede gerken her ortamda tebliğ çalışmalarına girmek mecburiyetindeyiz.Bu bilinç ile her zaman her yerde Müslüman kimliğimize yaraşır şekilde bütün yönlerimize dikkat ederek topluma örnek olabilmeliyiz
Hasan El Benna davet metoduna baktığımızda Önceliği,Kumarhane,kahve köşelerindeki insalara tebliğ yapmıştır ve şu an müslüman kardeşler teşkilatının en üst kademesinde buralardan alınıp eğitilen Müslümanlar bulunmaktadır Tebliğ görevimizi yapar iken önceliği bi haber olan kesimlere vermek zorundayız.
Çağımızın modern firavunlarının peşinde koşan Müslümanlar elbet bir gün hatalarının farkına varıp Müslüman'lık gereği rededilmesini kavrayıp anlayacaklardır.ALLAH'ın kitabının Müslümanlar arasında yeniden dirilişe geçtiği bu günlerde saltanatlarının sona ereceğini fark eden kişiler, Müslümanlar arasında Kuran'ı herkes anlayamaz düşüncesini yaymakta ve Müslümanları Kuran'dan uzaklaştırmaya çalışmaktadırlar.Bu,ey iman edenler diye başlayıp bütün müminlere seslenen ve bu kuranı okuyup öğüt alasınız diye indirdik hükmünü inkar etmektir.
|