Konu Başlıkları: İlim İçin Baş Açmak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27Haziran 2009, 09:51   Mesaj No:1

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Memleket:ANKARA
Konular: 555
Beğenildi:1089
Beğendi:252
Takdirleri:10770
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İlim İçin Baş Açmak

İlim İçin Baş Açmak

Selamün aleyküm,
Evvela Allah razı olsun! Biraz evvel gelen bir soruya verdiğiniz cevabı okudum.Orada "bencillik,elim kirlenecek diye çamura düşmüş insanlara elini uzatmaktan kaçınmaktır."diye söylemişsiniz,tamamen katılıyorum. Aslında bugün ve daha öncesinde kafamda mevcud olan bir soruyu sormama vesile de oldu bu cümleniz.
Hocam,öğretmenlik mezunuyum ve başımı açmak istemediğim için çalışmıyorum.Bu tavrımı,kendimi düşündüğümü öne sürerek eleştiren arkadaşlarım var.İnsanlara faydalı olmanın başörtüden daha önde olduğunu,bu şekilde oturarak hiç de iyi yapmadığımı düşünüyorlar.
Etrafıma şöyle bir bakıp kimlerin öğretmanlik yaptıklarını görünce,"Acaba haklılar mı?"diye düşünmeden edemiyorum. Bu ikilemi nasıl aşarız? Gerçekten elim kirlenecek diye kaçıyor muyum yoksa?
Allah yardımcımız olsun ![/b]

Hayır, hayır aziz talib-i ilim. Aklı amuda kaldırmamak lazım. Zira ilim öğrenmenin ve öğretmenin tek yolu okul değildir, memur olmak değildir. Bunun bin bir yolu vardır. Ve okullar esasen ilim öğretilen yerler olmaktan çıkalı çok olmuştur.

Tercihiniz muhteremdir, takvaya uygun olandır, azimettir ve Rabbimizden onun emirlerine uyarak arzunuzu is'af edeceğiniz bir imkan bahşetmesini niyaz ediniz.

Hiçbir tumturaklı gerekçe, Allah'ın emrine imtisal etmemeyi mazur kılmaz.

Bir zamanlar yapılan sağ sol kavgasında (hercümerç) Komünizmle mücadele ettiği söyleyen bir grup arkadaşa "Niçin namaz kılmıyorsunuz?" deyince, onlar "Biz cihad ediyoruz, cihad daha büyük ibadet" diyorlardı.

Bu da tıpkı ona benziyor. Bu tür yaklaşımlar nefsin hoşuna gitse de Allah'ın hoşuna gitmez.

Mustafa İslamoğlu

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... Gönülden Dökülen Nağmeler FECR 0 85 12 Ekim 2024 10:01
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar Muhtelif Konular FECR 0 119 07 Ekim 2024 20:33
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız Muhtelif Konular FECR 0 99 23 Eylül 2024 11:06
Şehit Haniye İçin Ezgi MultiMedya-İzleme Vb Esma_Nur 1 117 03 Ağustos 2024 22:38
NELERİ BİLMELİYİZ? Kur'ân-ı Kerim Genel FECR 0 161 01 Ağustos 2024 17:31