Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 Arkadaşları:8 Cinsiyet:Erkek Yaş:50 Mesaj:
3.048 Konular:
340 Beğenildi:1447 Beğendi:482 Takdirleri:10672 Takdir Et:
| RE: 29.Haftanın Misafiri 2.Kez Abdulmelik 1:Bulunduğunuz mahalde nasıl bir tebliğ metodu izlemektesiniz?
çocuklara önem veriyorum her şeyden önce..gerek yaz kuran kursları gerek 4 mevsim okumak için gelen talebeler bana göre çok ama çok önemlidir..şu an kayıtlı öğrencim 126...ben kuranı kerimi yüzünden yada ezberlettirmekten çok,onlara kuran içeriğinden hadis sünnet konusunda bilinç sağlamaya çalışırım..günlük verdiğim yüzünden kuran okuma derslerini mutlaka meal tefsir izahınıda vermeye çalışırım ki,çocuk kuran papağanı olmasın...cemaatimden kuranı su gibi okuyanlar var ama içerikten haberi yok...bu manzara ne kadar acı olduğu şüphesizdir...benzer manzaraları önlemek adına çırpınmalıyız..kuranı ezberleteceğime kurandan 100 ayet mealini öğretmeyı kavratmayı daha elzem bulurum..kuran okumakla hayata yansımaz öğrenmekle yansır şüphesiz.. 2:En çok yararlandığınız kaynaklar Elbette Birincisi Kuran'dır bunun dışında ne tür kaynaklardan yararlanmaktasınız?
başta her türlü(rivayet,dirayet,siyasi,ve gramer) tefsirler olmak üzere,fizilal ana kaynak olarak kullanırım..said havva,el benna,kutup,ezher kökenli alimler,imam humeyni,dr şeriati,islamoğlu,abdurrahman ceziri,kardavi,mevdudi,teymiye,arabi gibi alimleri okuyorum..bunun yanında kütüphanemde incil,marx,stalin dahil her eseri bulunur.. 3:İmam olarak toplumsal dayanışmada nasıl bir rol almaktasınız?
geçen misafirlikte aynı soru sorulmuştu...imam iseniz,cemaatinize muhtarsınız,hemşiresiniz,kaymakamsınız, babasınız,hastabakıcısınız,ambulansınız, psikologsunuz, sosyologsunuz hatipsiniz,vaizsiniz, öğretmensiniz,aklınıza gelebilecek her alanda cemaatinizin beklentilerine muhatapsınız...donanımlı olmak zorundasınız..siz sadece camii namaz kıldırma görevlisi değil,toplumun her alanına ihtiyaç duyulan bir öndersiniz... hatta gerekirse adminsiniz.. imamlık fedakarlık gönüllülük samimiyet ihlas mesleğidir..en önemlisi peygamber mesleğidir...
çok dikkat edilmesi gereken,imamlık cenaze memuru yada namaz kıldıran kişi veya kartel medyasının çizdiği bilinçli gösterilmeye çalışılan tipsiz,üfürükçü,sahtekar,yalancı,düzenbaz (!) profilini yok etmektir...
eğer imamlık yürekten,gönüllü olarak yapılmıyacaksa,bu davaya ihanet etmiş,dünya ahiret şakilerden olmakla eşdeğerdir... siz imamlık şerefini korursanız imamlık sizi şereflendirecektir,eğer korumazsanız rezil edecektir.şüpheniz olmasın.. 4:Görevinizi yaparken gelenekselleşmiş din anlayışları karşısında nasıl bir metod uyguluyorsunuz?
gerek cemaatime gerek değişik camilerde irşatla görevlendirildiğimde,yaşadığınız islamın yarısı hurafe olduğunu,bilinçsiz kültürsüz geçersiz ve en önemlisi geleneklerin islam sanıldığı bir islamı sürekli güncel tutuyorum...erkek egemen fıkhı eleştiriyorum...tasavufa ilimsiz bulaşmamalarını ısrarla anlatıyorum..islamın ilk emri oku yu ısrarla dile getiriyorum..bir babadan çocuğu kapmak camiye getirebilmek için elimden geleni yapıyorum..
imam humeyni inkilap yaptığında şu cümlesi manidardır ;"ben bu inkılabı bu gün doğanlar ve 20 yıl sonra meyvesini verecek gençler için yaptım ve onlar bana lazım demiştir.."
şu an elimdeki 126 öğrenci yarının 126 babası yada anasıdır...bu gözle bakmak lazım..
ve biz niyet ve yaptıklarımızdan sorumluyuz neticeden değil...
saygılar...
|