RE: İslami AHLAK Temsilcisimiyiz!!! YAĞMUR SANCAK
Abi ben oradan gitmiyordum ama
Sorguladıgımız, Masaya yatırdığımız olay / olgu şu :
Basit bir örnek vereyim..
Misal de ben olayım...
İslami alanda bilgi yönünden diyelim çok ilerideyim
Elimle yüzlerce insanı islama davet ediyorum ve başarıyorum da ...
Dışardan bakanlar bana bulunmaz hint kumaşu muamelesi yapıyorlar ;
İnsanlarla namaz kılıyorum misal / islama ısındıracam ya !!!
Ama içeride ;
Namaz yok
iNFAK YOK
Yüzümde secde izi hak getire ...
İnsanlar bozuldugunda iyiymiş gibi davranarak geçip gidiyorum..
Tevazulu/ymuş gibi yapıyorum
Yani bende islam adına ne ararsan var ama allah ile ilişkim ÖZELDE sıfır...Genelde ise ne ararsan var islam adına.!
İşte tam böyle bir insan düşün
Gavsı mavsı bırak yani
Tam dediğim prototipi düşün
Ayrıca keramet namına birşeyler de oluyor diyelim ( çok insanda da olur )
Ne yapacaksın nasıl anlayacaksın benim ne olup ne olmadıgımı ?
İyi ile kötüyü ayırd etme hususunda ALLAH bizlere şöyle buyurmaktadır:
Ey iman edenler! Allah'a karşı takva çerçevesinde hareket ederseniz, O size iyi ile kötüyü ayırmaya yarayan bir anlayış (furkan) verir, günahlarınızı örter ve sizi bağışlar(Enfal 29)
Kuran kendisini tanımlarken Muttakiler için hidayet rehberi olduğunu söylemektedir.(Bakara 2) Dolayısıyla takvanın bir sonucu olarak ihsan edilen furkan'a nail olmadan vahyin nurundan yeterince istifade edilemeyeceği anlaşılmaktadır.
Kim Allah'a karşı saygılı davranırsa (takva sahibi olursa) Allah ona bir çıkış ve kurtuluş yolu gösterir.(Talak 3)
Bu ayetlerden yola çıkalım Muttakilere iyi ve kötüyü ayırd edebilecek yolları gösterme ALLAH'ın indinde olan LÜTUF'tur.
ŞONUÇ olarak takva sahibi olmaktan yani Allah'a karşı sorumluluk bilinciyle düzenlenen bir hayat tarzından geçmektedir.Söz konusu bilincin makamı da KALP'tir.Kalpler ALLAH'ı anmakla MUTMAİN olur Huzurlu bir hayat NEFİS TEZKİYESİ ile TAKVA sahibi bir yaşam ile gerçekleşir.
|