Konu Başlıkları: BİR SORUM VAR !..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Temmuz 2009, 19:07   Mesaj No:16

KayıpKentli

Medineweb Üyesi
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Kardeş bu mevzu hakkında yeterince yazdım, ama demekki yanlış anlaşılıyorum. Bir kez daha kendimi ifade etmeyi deneyeyim belki başka kardeşler de senin gibi benim "BİZE DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN" CI bir fikre sahip olduğumu düşünebilir!

Böyle olmadığımı benle oturan kalkan bir süre beni tanıma imkanına sahip olan kardeşlerim gayet iyi bilirler.ben gene de şunları belirteyim inş..

Şimdi sen sorunu sordun beni aydınlatın dedin ve bu tarz konulara katılmadığımı bilirsin, belki fikri bir açılıma ihtiyacın olabilir diyerek konuna katıldım acizane! ve fikrimi belirttim.Birkaç kişi daha belirtti.

ardından sen cevab verdin ve dedin ki:

"Şimdi benim kafa haddinden fazla çalışıyor gene!...Yani kafayı sıyırmamam için soruyorum, özellikle fecr abimden başlayayım abi bu iki hadis ya sahihse ? Ya Resullah bu ikisi için de aynen söylemişse?...

Bir an şöyle bi düşünelim..
sahabenin imandaki üstünlüğünün sebebi
kayıtsız şartsız boyun eğmeleri
yoktan var olan bir dine bütün engellemelere işkencelere karşı biat etmeleri.......ve ilim için, tebliğ için, cihad için anadan babadan attan avrattan kısaca dünyadan vazgeçebilmeleridir.

Ebubekir'in Hz. Muhammed'in peygamberliğini duydugu vakit ; anında kayıtsız şartsız iman etmesine atıf olabilir mi böyle bir söz söyledi ise...Aynı zamanda Ali için de aynen...

Bende ardından dedim ki: madem bu hadisi soruyrsun o zaman ravii zinciri ve hadis usulundeki yeriyle birlikte kaynaklarını as biz de inceleyelim birlikte...Ama hadisin kaynağı konusunda tek cevap veren kişi NUR kardeş oldu, o da kanaatini belirtti.

Ardından ben son zamanlarda nice ortamda ve insanda SAHABENİN İMANI İLE BİZİM İMANIMIZIN KIYASLANARAK senin de belirttiğin gibi "sahabenin imandaki üstünlüğünün sebebi
kayıtsız şartsız boyun eğmeleri
yoktan var olan bir dine bütün engellemelere işkencelere karşı biat etmeleri.......ve ilim için, tebliğ için, cihad için anadan babadan attan avrattan kısaca dünyadan vazgeçebilmeleridir
cümlenden yola çıkarak bu bakış açısı yerine kendi önerdiğim bakış açısını sundum.

ve konuya katıldığım önceki yazılarıma tekrar göz atarsan kardeşim hiç te BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN cılık yapmadığımı göreceğini umud ediyrm.

Ben bilakis BİR SİGARA KONUSUNDA UYARDIĞIM KARDEŞLERİMİN;Ebubekir'in imanının neden üstün olduğunu söylerken SİGARA MEVZUUSUNDA bile benle tartışabilen, Namazlarını kılma konusunda GEVŞEKLİK yapan ve buna bir sürü psikolojik KILIF hazırlayan, Özel günlerde akrabalarını ailesini kıramayarak içine düştüğü cahili hal ve tavırları giyim tarzını eleştirdim ve dedim ki: EBUBEKİRİN İMANI BÜTÜN İNSANLIĞIN İMANINDAN ÇOK YA DA AZ OLMASI ile ilgilenmenin KENDİ KİŞİSEL HAYATLARIMIZDAKİ TUTARSIZLIKLARDAN DAHA ÖNEMSİZ OLDUĞUNU....ASIL ÖNEMLİ OLANIN ŞU TUTARSIZLIKLARIMIZ OLDUĞUNU...

OKULLARDA- SİTELERDE-İŞYERLERİNDE-ÇAY OCAKLARINDA-KİTAPÇILARDA-FORUMLARDA Senin gibi dünya kadar insanın BU TARZ MEVZUULAR KONUŞMAKTAN bir türlü BİZİ YANİ KENDİMİZİ konuşmaya fırsat bulamadıklarını...sözüm meclisten dışarı HATTA BU TARZ KONUŞMALARI GEVEZELİĞE DÖNÜŞTÜREREK GİT GİDE KENDİLERİNE YABANCILAŞARAK ELALEME ALLAMELİK TASLADIKLARINI...

VAR OLAN EMPERYALİZM FAŞİZM EKONOMİK IRKÇI VE TAĞUTİ VE BELAM'İ yılanların BU TARZ KONULARI KONUŞURKEN bizi soktuklarını...

ANLATTIM ....

Buna rağmen anlattıklarımın üzerinden hala BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASINCI görülüyorsam senin açmış olduğun konuya katılımı burda sonlandırıyrm.

Sanırım ben anlaşılmıyorum.Ve kendimi ifade edemiyrm.

BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKARIZ cümlesine gelince...Evet ben bunu her zaman her yerde tüm arkadaşlarıma ve kardeşlerime söylüyorum...

İŞİMİZE BAKALIM!!
Herkes elini vicdanına koysun ben kimseyi yargılamak amaçlı söylemiyorum ama KARŞIMIZDAKİ TABLO ve biz EBUBEKİRİN GÖSTERMİŞ OLDUĞU DEVRİMCİ KARARI sadece KONUŞAN , DİLE GETİREN, BURDAN BİRBİRLERİNE CEVAPLAR VEREN, TARTIŞAN, HAK VEREN insanlar oluyoruz..AMA ÖZEL YAŞAMLARIMIZDA EBUBEKİRN GÖSTERDİĞİ DAVRANIŞLARIN BİRÇOĞUNU GÖSTERMEKTEN DE KAÇINIYORUZ...

Ben kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum bunları!

Bir tutarsızlığın adı ve zemini NE YAZIKKİ SANAL OLMADI MI? KİTAPÇILAR VE YAYINEVLERİ OLMADIMI?...

Ben bir yayınevinde çalıştığım için ve bir çok sitede bir çok kardeşimizle görüştüğüm için BAZI ŞEYLERİ DAHA YAKINDAN İZLEYEBİLME VE GÖZLEMLEYEBİLME İMKANIM OLUYOR!

ALLAHAŞKINA Beni tanıyan kardeşler söylesinler:
DIŞARIDA İSLAMCI OLUP EVDE RUHSUZLAŞAN ERKEKLERE adlı yazıyı bana yazdıran DERT NEYDİ?..

Küçük bir örnek vereyim.

CUMA GÜNÜ FATİH CAMİİNDE DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN eylem oldu.FATİH'e en az 1 saat uzaklaıktaki MÜSLÜMANLAR...çok değil sadece evlerinde OTURAN MÜSLÜMANLAR gelmiş olsaydı bizim KAMOYU SESİMİZ VE TEPKİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLACAKTI!

Merak ettiğim şey şu: İNSANLAR ÖZEL İŞLERİ İÇİN, SAMATYA KADIKÖY ÜSKÜDAR GEZİLERİ İÇİN, BİR YAKINLARINA KAN VERMEK İÇİN, EVDE ANNEM AĞIR HASTA DİYE BAHANELER UYDURARAK işyerlerinden izin alabilirken, SİNEMAYA GİTMEK İÇİN bile bir bahane bulabilirken BU CUMA FATİH CAMİİNİN MEYDANI NEDEN BOŞTU ACABA?...

ACABA TECAVÜZE UĞRAYAN , ELLERİ DOĞRANAN insanlar kendi anaları bacıları olsaydı KOŞA KOŞA GELMEYCEKLER MİYDİ FATİH CAMİİNE?

Ben Bu cuma Eylemde İSTANBUL'UN TAA ÖTEKİ UCUNDAN EYLEME KOŞUP GELEN VE HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLAYAN ÇEKİK GÖZLÜ TÜRKİSTANLILAR GÖRDÜM!

Sonra bir bir tanıdığım FIRTINA İSLAMCILAR MANGALDA FORUMLARDA KÜL BIRAKMAYAN arkadaşlarım geldi gözümün önüne...Nerdeler diye merak ettim.Bir çoğu ...iş yerinde, birçoğu okulunda evinde vs vs

KENDİMİ İYİ HİSSETMİYORUM deyip İşyerindeki PATRONUNDAN izin alıp KANKİSİYLE gezen İSLAMCILAR yoktu mesela FATİH CAMİİNDE!!

ÇİN YILANI kendisine dokunsaydı Bırakın PATRONUNDAN İZİN ALMAYI, BELKİDE PATRONUNU BİLE REHİN ALIP GELECEK olan insanlardan bahsediyorum ben ve diyorum ki YILANI BEKLEMEYE FALAN GEREK YOK.Özel yaşamlarındaki duruşlarını gördüğüm insanların MANGAL-KÜL ilişkilerine baktığım zaman BİR PROBLEM OLDUĞUNU görüyorum!!!

Orda olanlar olarak peki siz naaptınız ,eyleme gittiniz de ne oldu yani? diye HEMEN SAVUNMAYA GEÇECEK olanlar çıkabilir belki ona da cevap vereyim.

Öldürülenler arasında YAKINLARI OLAN TÜRKİSTANLI İKİ AİLEYLE TANIŞTIK.TELEFONLARINI ALDIM. Fakirlermiş...Bütün akrabaları Öldürülmüş bu katliamda..Geri de dönemeyiz diyrlar..

Çocuklarına İngilizce Matemetik Türkçe konusunda ücretsiz ders verebileceğimizi söyledik.Aile gözyaşlarıyla bize sarıldı.

Şimdi ben burda YAŞADIKLARIMI ANLATARAK BİRŞEYLER İSPAT ETMEYE FALAN ÇALIŞMIYORUM!!!

Geceleri nasıl kanadığımı en iyi ben bilirim. Birde yazdığım şiirlerin genelde saat kaç sularında yazıldığına bakılması yeterli olacaktır.

(geçelim)

BEN SADECE DÜRÜST BULMUYORUM Müslümanların bazılarını...Ne ailesiyle ne de mahallesindeki bir fakirle DOĞRU DÜRÜST bir alaka kurmayan HİÇ BİR MÜSLÜMANI DÜRÜST BULMUYORUM!...

YAHUDİLEŞTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM...BİZE DOKUNMAYAN YILANLARIN BİZ OLMAYA DOĞRU GİTTİĞİMİZİ VE HATTA YILANLAŞTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM.

İnsanların iç dünyalarındaki AÇLIKLARINI sanalda yarattıkları SUNİ KARAKTERLE kapattıklarını GÖRÜYORUM VE ŞAHİD OLUYORUM.

VE RABB HEPİMİZE ŞAHİD!!! HEPİMİZİN SALİH AMELLERİNE VE HEPİMİZİN KATAKULLELERİNE...

son olarak şunu da belirteyim bir çok insan bu yazıları okuduğu için BİREBİR SENİN DÜNYANA HİTAP ETMEYEBİLİR ELEŞTİRİLERİM ,ZATEN SÖZÜM GENELE,KİMSE ŞAHSİLEŞTİRMEMESİNİ RİCA EDİYORUM

Ama olaki bu tarz durumları olupta sözlerimizden dolayı İNŞ KENDİSİNE DAHA HAYIRLI DAVRANIŞLAR KAZANMASINA VESİLE OLACAĞIMIZ KARDEŞLERİMİZ olabilir ümidi ile yazıyorum.

Vesselam!