Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2007, 14:41   Mesaj No:1

CaferTayar

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:CaferTayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 89
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 555
Konular: 227
Beğenildi:15
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hastalıksız yaşanamaz ama kurallarla yaşanır

Hastalıksız yaşanamaz ama kurallarla yaşanır

Havaların soğuduğu şu günleri sağlıklı geçirmek için

yapılması gerekenlerin bir listesi


1- Baklagilleri ihmal etmeyin: Kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya gibi türleriyle
iyi birer protein kaynağı olan baklagiller,
et veya kıyma eklenmeden de tüketilebilecek bir besin grubudur.
Haşlama olarak sebze yemeklerinize ve salatalarınıza da ilave edebilirsiniz.
Haftada 2-3 kez tüketilmelidir.

2- Gribe karşı C vitamini:
Vücut direncinin azalmasıyla baş gösteren gripten korunmak için
kuşburnu, maydanoz, kırmızı ve yeşil sivri biber, roka, kivi, portakal, mandalina ve limon gibi
C vitamini yönünden zengin meyve ve sebzeler daha fazla tüketilmelidir.

3- Bağışıklık için sebze tüketin:
Sebze ve meyveler, önemli vitamin ve mineral kaynağı olmalarının yanı sıra
antioksidan özellik gösterirler.
Toksinlerin uzaklaştırılmasında önemli rol üstlenen A, C, E vitaminlerinin kaynaklarıdır.
Özellikle koyu yeşil, sarı, turuncu, kırmızı ve mor sebze ve meyveler
beslenme düzeninde sıklıkla yer almalıdır.
Her gün en az 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir.

4- Kahve yerine kuşburnu:
Soğuk kış günlerinde çay, kahve, kola, kakao gibi kafein içeren içecekler yerine
C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çayı gibi bitki çayları,
yeşil çay, rezene, melisa, papatya ve ısırgan otu çayı gibi rahatlatıcı ve bağışıklık sistemini
güçlendirici bitki çayları tercih edilmelidir.
Su tüketimine de yaz dönemindeki kadar önem verin, 2.5-3 litre suvı tüketin.

5- Sıvıyağ kullanın:
Kış aylarında fazla miktarda yağ tüketimi, kilo artışlarına neden olur,
vücudun bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek
hastalıklara yakalanma riskini artırır ve hastalık süresini uzatır.
Bu nedenle tereyağı ve margarinlerden kaçınılmalı, sıvı yağlar kullanılmalı.

6- Güneş ve süt ürünleri şart:
Kış mevsiminde güneş, yüzünü daha az gösterdiğinden, güneşten alınan
UV ışınları ile deride sentezlenen D vitamininden bu mevsimde yoksun kalınır.
Özellikle kemik ve diş gelişimi için önemli olan kalsiyumun vücutta kullanılmasını,
depolanmasını sağlayan D vitamini gereksinimini karşılamak için
güneş ışınlarından yararlanılabildiği ölçüde yararlanılmalı,
süt ve süt ürünleri, balık gibi diğer D vitamini kaynakları da tüketilmelidir.

Sebze çorbası
Malzemeler: Bir orta boy lahananın 4'te biri, 2 adet kabak, 1 adet kereviz (sapıyla), 1 pırasa, 1 paket brokoli, 4 adet domates, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve baharat.
Hazırlanışı:
Malzemeleri bir tencerenin içine doğrayın.
Yağı, dilediğiniz baharatları, 5-6 bardak suyu ekleyerek pişirin.
Piştikten sonra limon ve pul biber de eklenebilir.

Şimdiden Medine webin sakinlerine afiyetler olsun diyor sıhhatli bir kış geçirmenizi diliyorum.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi CaferTayar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Hacet kapısın tıklarken Şiirler ve Şairler CaferTayar 0 2033 13 Eylül 2008 11:34
geçmiş zaman aynası Şiirler ve Şairler CaferTayar 0 2139 13 Eylül 2008 11:29
Cuma Günü Selevat Getirmenin Önemi: Dua Bölümü Seyyid 1 2489 12 Eylül 2008 12:39
rahmet katrelerinde bir  cuma  soluğunda dua Dua Bölümü CaferTayar 0 2364 12 Eylül 2008 12:31
Hayat ve kulluğumuz açısından Ramazan Cuma-Bayram-Kandiller CaferTayar 0 2046 06 Eylül 2008 13:07