Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ağustos 2009, 14:58   Mesaj No:1

özgürdüşünce

Durumu:özgürdüşünce isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9702
Üyelik T.: 10 Ağustos 2009
Arkadaşları:0
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Yanlış cumhuriyet anlayışı ve Müslümanlar

Yanlış cumhuriyet anlayışı ve Müslümanlar

S.a.siteye yeni üye olan biri olarak sitede hangi konuların yoğunluklu tartışıldığından haberdar değilim.Ama biz müslümanların dünya,türkiye,İslam,ortadoğu,modernizm,postmoderni zim ...gibi konularda asgari düzeyde bilgi sahibi olması elzemdir.çünkü müslümanlar tarih boyunca yaşadığı toplumda ve çağda başat aktör olup,topluma YÖN VERMİŞLERDİR.bende sitenin engin hoş görüsüne sığınarak cumhuriyet tarihini ve müslümanların bu tarihe bakışını tartışmaya açmak istiyorum.OSMANLI VE DİN:Modernizm öncesi dönemden bahsettiğimiz için dinin siyasette toplumsal alanda gündelik hayatta etkili olduğu bir dönemdi Osmanlı.İslam' ın hayatın tamamında sahih olarak yaşanıp yaşanmadığı AYRI BİR TARTIŞMA KONUSUDUR.Yanlız osmanlı döneminde öyle yada böyle insanlar(özellikle müslümanlar)cumhuriyet döneminde olmadığı kadar dinlerini rahat yaşamışlardır.bu osmanlının dindarlığından veya hoş görüsünden çok -belkide-pragmatizmine tekabül ediyor.fakat cumhuriyet-sevan nişanyan'ın deyimiyle yanlış cumhuriyet-bunu bile başaramadı yada bunu yapmayı fazlada istemedi.çünkü islam karşıtı kadrolar cumhuriyeti kurdular.bende sınırlı bilgi birikimime ama muhalif anlayışıma güvenerek,yanlış cumhuriyeti tartışmaya açmak isiyorum.osmanlı modernleşmesinin köklerini gelecek yazıda ifade etmeye çalışacağım.zira cumhuriyet bana kalırsa orada gizli.

Konu Sahibi özgürdüşünce 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yanlış cumhuriyet anlayışı ve Müslümanlar İslami Haberler KuM TaNeSi 3 1660 11 Ağustos 2009 14:58